“ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΣΗΜΟ” ΥΠΕΡ FRAPORT ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Το υπουργείο Μεταφορών καθιερώνει “αεροδρομιόσημο” 13 ευρώ σε κάθε εισιτήριο υπέρ Fraport

Από τις αρχές του 2017 οι επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία λειτουργεί η γερμανική Fraport θα επιβαρύνονται στα αεροπορικά τους εισιτήρια με αεροδρομιόσημο 13 ευρώ, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η υπουργική απόφαση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και καθορίζει τη διαδικασία χρέωσης, είσπραξης, διαχείρισης, ελέγχου-παρακολούθησης και ρύθμισης όλων των τεχνικών θεμάτων για τα νέα τέλη των αεροδρομίων και προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Το τέλος των 13 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη θα μπορεί να διατηρηθεί στο συγκεκριμένο ύψος για διάστημα περίπου τεσσάρων χρόνων, κατά το οποίο η κοινοπραξία της Fraport καλείται να υλοποιήσει συνολικές επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ και στα 14 αεροδρόμια.

Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση των επενδύσεων, το αεροδρομιόσημο των περιφερειακών αεροδρομίων προβλέπεται να φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *