ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

Καίγεται το Άγιον Όρος… εξαπλώνεται η πύρινη λαίλαπα στη Θάσο

Άνιση μάχη με τις φλόγες και τον αέρα δίνουν οι πυροσβέστες στο Άγιον Όρος.

Η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε από πρωινή καταιγίδα κατακαίει δασική έκταση πάνω από τη Μονή Χιλανδαρίου. Όπως φαίνεται η καταστροφή είναι μεγάλη και χωρίς τέλος.

Από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ και σβήστηκε τα ξημερώματα κάηκαν 25 στρέμματα στο βόρειο τμήμα του Αγίου Όρους.

Άνιση μάχη με τις φλόγες και τον αέρα δίνουν οι πυροσβέστες στο Άγιον Όρος.

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε από πρωινή καταιγίδα κατακαίει δασική έκταση πάνω από τη Μονή Χιλανδαρίου. Όπως φαίνεται η καταστροφή είναι μεγάλη και χωρίς τέλος.

Από τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ και σβήστηκε τα ξημερώματα κάηκαν 25 στρέμματα στο βόρειο τμήμα του Αγίου Όρους.

Αμέτρητες εστίες φωτιάς στη Θάσο

Φλεγόμενη η Θάσος από τα ξημερώματα. Αμέτρητες εστίες έχουν ξεσπάσει στο νησί εξαιτίας κεραυνών. Καίγονται δασικές εκτάσεις σε Αλυκές, Πρίνο και Λιμενάρια

Κεραυνοί ακόμη και τώρα προκαλούν νέες εστίες. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι. Εκκενώνεται το χωριό Κασαβίτη.

Η πυροσβεστική ενισχύει την κατάσβεση με δυνάμεις από όλη την περιφέρεια. Δυσκολία για τα εναέρια μέσα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Εγκλωβισμένοι οι οδηγοί 5 βυτίων με καύσιμα και 2 με υγραέριο. Δεν μπορούν να φύγουν από το νησί εξαιτίας απαγόρευσης απόπλου από τον Πρίνο.

Από Κεραμωτή γίνονται δρομολόγια για ΙΧ, απαγορεύεται όμως η διέλευση βυτίων.

Νωρίτερα

Αμέτρητες εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει στο νησί από τα ξημερώματα εξαιτίας κεραυνών. Αναστατωμένοι οι κάτοικοι στον Πρίνο. Βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Η πυροσβεστική ενισχύει την κατάσβεση με δυνάμεις από όλη την περιφέρεια. Συνεχίζουν κεραυνοί να πέφτουν αυτή την ώρα, προκαλώντας και νέες εστίες φωτιάς.

Στη μάχη της κατάσβεσης εθελοντές και κάτοικοι.

Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πρίνου οι οδηγοί πέντε βυτίων με καύσιμα και δύο με υγραέριο. Δεν μπορούν να φύγουν από το νησί εξαιτίας απαγόρευσης απόπλου.

Όπως καταγγέλλει στο ΡΘ οδηγός βυτιοφόρου «μας λένε ότι έχει απαγορευτικό εξαιτίας του καιρού από τον Πρίνο ωστόσο γίνονται δρομολόγια προς Κεραμωτή. Όμως εξαιτίας απόφασης του περιφερειάρχη, δεν επιτρέπει να διέρχονται βυτιοφόρα από εκεί και έτσι, παραμένουμε εγκλωβισμένοι», καταλήγει ο κ.Στέλιος Χατζής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *