ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΕΝΑΣ ΚΑΜΒΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ

Της Εύας Β.

Στη σημερινή εποχή οι ανθρώπινες σχέσεις δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα από διάφορους  «εχθρούς», όπως τα επιφανειακά συναισθήματα, το συμφέρον και τις υψηλές προσδοκίες  των ατόμων. Αποτέλεσμα αυτού, οι ανθρώπινες σχέσεις όπως τις γνωρίζαμε να μην υφίστανται πλέον.

Ας υποθέσουμε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σαν ένα πάρκο διασκέδασης. Δεν μπορείς να μπεις σε όλα τα παιχνίδια, είτε λόγω ύψους, είτε λόγω βάρους, είτε λόγω ηλικίας. Όμως σε όσα σου επιτρέπεται να μπεις δίνεις όλο σου τον εαυτό ώστε να το διασκεδάσεις. Έτσι είναι περίπου και οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα, όλα καθορίζονται. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Όλοι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις. Ίσως και στην εποχή που ζούμε οι απαιτήσεις να είναι πλείστες.

Εδώ παίζει ρόλο και η κοινωνία. Καθώς έχει δημιουργήσει ανασφάλειες στους ανθρώπους και συνήθως τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά. Πλέον οι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους και αν τα εκφράσουν μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι υποτυπώδη. Οι ανθρώπινες σχέσεις  τη σήμερον ημέρα βασίζονται περισσότερο στην εμφάνιση, στην οικονομική άνεση και στις περισσότερες περιπτώσεις στο συμφέρον που μπορεί να έχει κάθε άτομο. Όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι έτσι. Υπάρχει και λίγο χρώμα σ’ αυτήν την γκρίζα κοινωνία. Υπάρχουν άνθρωποι με αληθινά συναισθήματα, που όσα εισιτήρια κι αν έχουν, ακόμα και στο πιο άσκοπο παιχνίδι θα βρουν τρόπο να διασκεδάσουν. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που τα δίνουν όλα. Που τα προσφέρουν απλόχερα χωρίς να φοβούνται ή να διστάζουν. Φυσικά και υπάρχουν ανασφάλειες  σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων αλλά είναι καλά κρυμμένες, γιατί δεν δίνουν σημασία σε τίποτα που θα μπορούσε να καταστρέψει κάθε όμορφο συναίσθημα και κάθε ξεχωριστή στιγμή.

Ο κόσμος είναι ένας καμβάς, εμείς έχουμε τα πινέλα και τα χρώματα είναι η ελπίδα, η εμπιστοσύνη, η αγάπη, ο σεβασμός  και πολλά ακόμα αισθήματα και συναισθήματα, οπότε τι περιμένουμε; Ας ζωγραφίσουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *