ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ: “ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ”

24ωρη απεργία στην ΕΥΑΘ – «Πυροβολούν» ηλεκτρονικά βουλευτές κατά της ιδιωτικοποίησης

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ.

Απόφαση για 24ωρη απεργία πήρε η συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ οι οποίοι σήμερα προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους κατά την ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ μέσω της ένταξης της στα περιουσιακά στοιχεία του υπερταμείου.

Παράλληλα ο φορέας SOSτε το ΝΕΡΟ καλεί τους πολίτες που δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση να στείλουν μήνυμα στους βουλευτές ζητώντας τους να μην ψηφίσουν το σχετικό άρθρο.

Δείτε το σχετικό κείμενο

Ακόμα και το Νερό;

Η ΕΥΑΘ κι η ΕΥΔΑΠ διαχειρίζονται ένα δημόσιο αγαθό – το νερό. Διαχειρίζονται και τη δημόσια υγιεινή – τα δίκτυα αποχέτευσης.
Είναι επιχειρήσεις όχι απλώς εθνικής ασφάλειας, αλλά επιχειρήσεις που διασφαλίζουν την υγιεινή διαβίωση και εντέλει την επιβίωση!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την ιστορική απόφαση 1906 του 2014 δεν άφησε περιθώρια παρανόησης: ¨Αβεβαιότητα ως προς τη συνέχεια της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας με αυτόν τον βαθμό αναγκαιότητας δεν συγχωρείται από το άρθρο 5 του Συντάγματος¨.
Η απόφαση των πολιτών στο ιστορικό δημοψήφισμα του Μαϊου 2014 στη Θεσσαλονίκη επίσης δεν άφησε περιθώρια παρανόησης: 98% των Θεσσαλονικέων είπαν “όχι” στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ είναι μονοπώλια που υλοποιούν ευρεία κοινωνική πολιτική σε περιόδους οικονομικής ασφυξίας και παρόλα αυτά, παραμένουν κερδοφόρες επιχειρήσεις!

Oι επιχειρήσεις ύδρευσης ανά την Ευρώπη “επιστρέφουν” με βαρύ οικονομικό κόστος στη δημόσια – δημοτική διαχείριση, γυρνώντας την πλάτη στους
ιδιώτες. Κι από την άλλη, περίπου 2 εκατ. Ευρωπαίοι ψήφισαν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού με την πρωτόγνωρη εκστρατεία Right to Water.

Οι αριθμοί είναι με το μέρος μας. Οι άνθρωποι είναι με το μέρος μας. Η κοινή λογική είναι με το μέρος μας.

Το Υπερταμείο είναι ανεξάρτητο, πλήρως ελεγχόμενο από του δανειστές (δικαίωμα βέτο) και δεν ελέγχεται ούτε από την Βουλή των Ελλήνων.

Γιατί υπάρχει στην καθημερινότητα των πολιτών ένα (τουλάχιστον) αδιαπραγμάτευτο “σημείο” στο οποίο η κυβερνητική πολιτική γίνεται εμπράγματη και καθορίζει την αυριανή σου ψήφο: είναι η ώρα που ανοίγεις τη βρύση σου.

Αποσύρετε τις ΕΥΑΘ – ΕΥΔΑΠ από το νομοσχέδιο για το Υπερταμείο
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *