ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ ΓΙΑ NO BORDER CAMP: “ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”

Την κατασκήνωση No Border Camp που έχει στο Α.Π.Θ. σχολίασε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

“Το “ξέφραγο” του αμπελιού απέκτησε διεθνή φήμη με την εισβολή των “No Border Campers” στο Α.Π.Θ. με την ανοχή και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Η χρόνια ατολμία στη διαχείριση του θέματος του Πανεπιστημιακού Ασύλου, παράφρασε την ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους, σε ανομία και ασυδοσία. Στην Ελλάδα, το άσυλο προστατεύεται με νόμο. Και προστατεύεται αυστηρά και αποτελεσματικά. Οι πολίτες και εργαζόμενοι, οι εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του Α.Π.Θ., από ποιους νόμους προστατεύονται; Οι φοιτητές και σπουδαστές που θεωρητικά έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμά τους στη γνώση και τη μάθηση, ποιος νόμος τους προστατεύει όταν για την είσοδό τους στο χώρο του πανεπιστημίου, περνούν από έλεγχο, αποτρέπονται και εκφοβίζονται από άγνωστους υποκινητές ομάδων κατάληψης και κατάχρησης του πανεπιστημιακού χώρου”, τονίζει η κ. Πατουλίδου και προσθέτει:

” Το χρονοδιάγραμμα της εισβολής,  σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ένα δεκαήμερο. Θα είναι έτσι, όταν πρόσφατα έχουμε το παράδειγμα της κατάληψης των 70 ημερών της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, από τους πρόσφυγες, πάλι με την ανοχή, την ατολμία, την ανετοιμότητα και την κυβερνητική ασυνταξία; Ποιος νόμος προστάτευσε όσους καταστράφηκαν οικονομικά λόγω του αναπόφευκτου εμπορικού αποκλεισμού?

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης, η ανικανότητα στη διαχείριση κρίσεων, η επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, συμπληρώνει την άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα που ματώνει και λοιδορείται εδώ και μια 6ετία”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *