“ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ” ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοίγει το Σάββατο η αυλαία για τις «Γιορτές Παλιάς Ξάνθης»

Αυλαία ανοίγουν το ερχόμενο Σάββατο οι “Γιορτές Παλιάς Ξάνθης”, ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός της περιοχής που αναβιώνει κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου από το 1991, οπότε έγινε για πρώτη φορά.

Οι εκδηλώσεις οφείλουν τον τίτλο τους στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της Ξάνθης, τη λεγόμενη “Παλιά Πόλη”, όπου πραγματοποιούνται, μεταφέροντας το “άρωμα” μιας άλλης εποχής στον κάτοικο και τον επισκέπτη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για παιδιά, περιήγηση στα σοκάκια της Ξάνθης, κινηματογραφικές προβολές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, παραδοσιακά πανηγύρια και χορούς, σεμινάρια καποέιρα, βραδιές τάνγκο, ποντιακές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και ντοκουμέντων, εικαστικά εργαστήρια και πολλά άλλα.

Ανάμεσα στις μουσικές διοργανώσεις ξεχωρίζουν οι συναυλίες του Άγγελου και του Στέλιου Διονυσίου το Σάββατο, του Νίκου Ζωιδάκη την Κυριακή, του Χρήστου Δάντη την Τετάρτη, των Οres την Παρασκευή και των Γιώργου Μαργαρίτη και Ραλλίας Χρηστίδου το άλλο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Συναυλία – αφιέρωμα στον Άκη Πάνου θα γίνει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Ο 8ος πανελλήνιος ποδηλατικός αγώνας δρόμου αντοχής 80 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου στον υπαίθριο χώρο απέναντι από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ, ενώ η γιορτή μελιού θα πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *