ΓΙΟΥΝΚΕΡ: “ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”

«Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει τώρα»

«Σεβόμαστε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και τη σεβόμαστε…Η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν απειλείται από το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ενωσης, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Brexit πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ να λάβουν μορφή.«Δεν μπορεί να υπάρχει “α λα καρτ” πρόσβαση στην ενιαία αγορά», προειδοποίησε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί»

Ο λαϊκισμός δεν επιλύει προβλήματα, δημιουργεί προβλήματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την έναρξη της ομιλίας του.

«Οφείλουμε να επιδείξουμε ευρηματική ευελιξία στην εφαρμογή των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να μην πλήξουμε την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Η ΕΕ δεν είναι αρκετά κοινωνική

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αρκετά κοινωνική. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Δεν είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πιο περίπλοκη, πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025

«Προτείνουμε ένα νομικό πλαίσιο για επενδύσεις στις συνδέσεις Ιντερνετ υψηλής ταχύτητας», είπε ο Γιούνκερ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει σύνδεση 5G σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2025, πρόσθεσε.

Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει τώρα

Η επανένωση της Κύπρου πρέπει να γίνει και πρέπει να γίνει τώρα. Στηρίζω τους δύο ηγέτες

Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ

Οι χώρες της ευρωζώνης εξοικονόμησαν 50 δισεκ. ευρώ φέτος χάρη στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Γιούνκερ είπε ότι θα πρέπει να απαντήσουμε δραστικά στο ντάμπινγκ όπως κάνουν οι ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της βιομηχανία χάλυβα.

Πρόταση για διπλασιασμό του «σχεδίου Γιούνκερ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2022

«Προτείνω μία θετική ατζέντα για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Για να ξεπεράσουμε τις διαιρέσεις και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι μπορούμε να δράσουμε από κοινού.Προτείνουμε τον διπλασιασμό της διάρκειας και των πόρων του προγράμματος επενδύσεων της ΕΕ» στα 620 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020 είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *