Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: “ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ”

Ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα μετά την παραχώρηση της Α΄ προβλήτας στην πόλη, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ″Πρακτορείο 104,9 fm″.

 

«Η παραχώρηση δεν ενοχλεί την όλη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται για την προβλήτα, καθώς δεν έχει λιμενική χρήση. Εάν δεν παραχωρούνταν στην πόλη, θα μπορούσε ο επενδυτής να βάλει εισιτήριο και ο δήμος να ζητάει άδεια για να κάνει μία εκδήλωση. Θα μπλεκόταν πολύ η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Για τις εργασίες του μετρό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε: «Από το θέμα του μετρό είμαι πολύ ικανοποιημένος, το έργο προχωράει πια με φουλ μηχανές. Και παράλληλα, το μεγάλο κέρδος είναι πως διατηρούνται τα ευρήματα της Εγνατίας Οδού και της κεντρικής οδού στο σταθμό της Βενιζέλου, παράλληλα με το σταθμό του μετρό».

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμαρχος υποστήριξε πως θα πρέπει να σχολεία να περιέλθουν στη συνολική διαχείριση του δήμου. «Η κατάσταση με τα σχολικά κτίρια στη Θεσσαλονίκη δεν είναι καλή. Πολεμάμε, όμως στο θέμα των σχολείων ανακατεύονται πολλοί. Άλλος πληρώνει το ρεύμα, άλλος το πετρέλαιο, από αλλού έρχονται οι δάσκαλοι. Είναι μια κατάσταση ″όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει″».

Ερωτηθείς για την έρευνα της εταιρίας “To the point” που δημοσίευσε η εφημερίδα ″Μακεδονία της Κυριακής″, σύμφωνα με την οποία η εικόνα της δημοτικής αρχής εμφανίζεται βελτιωμένη, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε πως «αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πολύ συστηματικής δουλειάς που γίνεται από τις υπηρεσίες του δήμου και από τους αντιδημάρχους», ενώ ως προς το ισοζύγιο δημοφιλίας του (θετική γνώμη για τον Γιάννη Μπουτάρη έχει το 44,6% και αρνητική το 44,2%) σχολίασε «δεν μπορώ να αρέσω σε όλους. Σε άλλους αρέσω και σε άλλους όχι».

Επίσης, για τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη και τα οποία όπως τονίστηκαν από τους ερωτηθέντες στην έρευνα είναι η καθαριότητα, η κατάσταση του οδικού δικτύου, το κυκλοφοριακό, η έλλειψη πάρκινγκ και υποδομών, αλλά και οι συγκοινωνίες, ο δήμαρχος αφού ανέλυσε τι έχει πράξει η διοίκηση στα συγκεκριμένα ζητήματα, ζήτησε για μια ακόμη φορά την συμμετοχή των δημοτών «για να γίνει καλύτερη η πόλη μας. Δεν πρόκειται να δούμε καλύτερες ημέρες εάν δεν συμμετέχουν οι πολίτες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *