ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ: ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ

«Το σχολείο είναι μια χαρά που όταν τελειώσει αναγνωρίζει κανείς την αξία της»

«Κάθε νέο ξεκίνημα, είναι μια νέα ελπίδα. Η νέα σχολική χρονιά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία ολόκληρη, αποτελεί ελπίδα για το καλύτερο στο οποίο όλοι προσδοκούμε. Γιατί αυτό θα έρθει μέσα από τη μόρφωση, αυτήν που ο αρχαίος Έλληνας ποιητής Μένανδρος ονόμασε στήριγμα ζωής», σημείωσε ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, στο μήνυμα του για την αρχή της σχολικής χρονιάς.

«Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς να είναι πραγματικοί δάσκαλοι, με πλήρη  συνείδηση της αποστολής τους η οποία, όσο μεγαλώνουν οι δυσκολίες λόγω της πολύπλευρης κρίσης, τόσο πιο σημαντική γίνεται.

Εύχομαι στους γονείς να συνεχίσουν να στηρίζουν τα σχολεία μας. Ιδίως όμως να ενθαρρύνουν και να στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών για την κατάκτηση της γνώσης.

Τέλος, εύχομαι στα παιδιά μας καλή σχολική χρονιά. Να έχουν κατά νου ότι το σχολείο είναι μια χαρά που όταν τελειώσει αναγνωρίζει κανείς την αξία της. Ο αγώνας για την αριστεία δεν είναι αγώνας για τον καλύτερο βαθμό αλλά αγώνας για το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα: γνώση, ήθος, αξίες», επισημαίνει ο κ. Φωτόπουλος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα, από την πρώτη μέρα η διοίκηση του δήμου Δέλτα βρίσκεται κοντά στα σχολεία, προκειμένου να διαδσφαλιστεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα στο σχολικό περιβάλλον. «Τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ», τονίζει ο Μίμης Φωτόπουλος.

Αναφερόμενος στην κρατική επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές ο δήμαρχος Δέλτα επισημαίνει ότι εξακολουθεί να έρχεται μειωμένη κατά 30-40%, γεγονός που δυσχεραίνει την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. «Ωστόσο, χάρη στη δουλειά που κάνουν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου μας και τη συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς καταφέρνουμε να κρατάμε τα σχολεία μας σε υψηλό επίπεδο», αναφέρει στο μήνυμα του ο δήμαρχος της περιοχής.

Όσον αφορά τα έργα σχολικής στέγης ο Μίμης Φωτόπουλος αναφέρει ότι  σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εντάξαμε στο νέο ΕΣΠΑ την ανέγερση του 2ου Λυκείου Διαβατών. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανέγερσης του 3ου Νηπιαγωγείου και του 2ου Δημοτικού στη Ν. Μαγνησία, ολοκληρώνονται 9 αίθουσες για το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου (Ν. Μαγνησία), ήδη κατασκευάζεται το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου ενώ δημοπρατείται το έργο ολοκλήρωσης του παλαιού Παιδικού Σταθμού στη Σίνδο. Προετοιμάζουμε, τέλος, κι άλλα σχολεία όπως το ΕΠΑΛ Χαλάστρας και το 3ο Δημοτικό Διαβατών», σημειώνει ο δήμαρχος Δέλτα.

«Επίσης, πραγματοποιήσαμε εργασίες συντήρησης των σχολικών μονάδων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων. Φέτος, για πρώτη φορά ιδιωτικές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου μας και συνδράμουν στην υλοποίηση έργων σχολικής στέγης, όπως η ανακατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα, αλλά και η συντήρηση του 1ου, 2ου και 3ου Γυμνασίου Διαβατών», καταλήγει ο δήμαρχος Δέλτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *