ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη
Τη διάθεση ελικοπτέρων για την τροχονομική επιτήρηση και επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη, ειδικά σε δρόμους που οδηγούν προς τη Χαλκιδική και εμφανίζουν ιδιαίτερα αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Το μέτρο θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου. Πρόκειται για πιλοτικό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-υπουργείο Υγείας και θα εφαρμόζεται τα Σαββατοκύριακα κατά τη θερινή περίοδο, όταν προκύπτει ανάγκη αυξημένης επιτήρησης, αλλά και άμεσης παροχής βοήθειας σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων.

Στο μεταξύ, σε ομιλία του την Παρασκευή προς το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τόσκας έδωσε συγχαρητήρια για την επιχείρηση εκκένωσης των άτυπων καταυλισμών στην Ειδομένη. Υπογράμμισε ότι η εκκένωση αυτή έγινε κατά τρόπο υποδειγματικό και χωρίς την άσκηση βίας, σημειώνοντας ότι απέσπασε ευμενή σχόλια διεθνών οργανισμών, οι οποίοι συνηθίζουν να ασκούν έντονη κριτική.

Έδωσε, επίσης, συγχαρητήρια στους αστυνομικούς για τη διαχείριση θεμάτων ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχάρη τους πυροσβέστες για την κατάσβεση της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής.

Ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε κατευθύνσεις προς τους αστυνομικούς σχετικά με την καλύτερη συνεργασία τους με τους πολίτες, τη συστηματικότερη αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, την ασφάλεια των προσφυγικών καταυλισμών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κατά τη θερινή περίοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *