ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» προκαλούν εδώ και χρόνια τα πάρανομα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα  στο κέντρο -και οχι μονο- της Θεσσαλονίκης.

Νευραλγικές για το κέντρο της πόλης οδοί όπως η 26ης Οκτωβρίου, η Αλ.Σβώλου, η Ολύμπου, η Αγίου Δημητρίου αλλα και η Δραγούμη, Ερμού, Β.Ηρακλείου καθώς και περιφερειακές οδοί όπως η Γ.Λαμπράκη, η Μ.Μπότσαρη, η Αλ.Παπαναστασίου και η Δελφών «στενάζουν» καθημερινά από τα παρατύπως σταθμευμένα οχήματα, αφού από τις λωρίδες κυκλοφορίας, για την κίνηση των οχημάτων έχει… απομείνει μόλις η μία-σε πολλές περιπτώσεις, η μισή-!
Για παράδειγμα, η 26ης Οκτωβρίου μοιάζει κυριολεκτικά με στενάκι.

Από τη μία, μπροστά από τις αναφερθέντες οδούς υπάρχουν «πιάτσες» των ταξί, κεντρικές στάσεις αστικών λεωφορείων, αλλά και διπλοπαρκαρισμένα ΙΧ. Πολλές φορές, βέβαια, στο σκηνικό προστίθενται και οι ογκώδεις κλούβες των ΜΑΤ.

Μάλιστα, το κομφούζιο που προκαλείται στις ώρες αιχμής από τον συνωστισμό αυτοκινήτων, φορτηγών εκφόρτωσης, αστικών λεωφορείων, μηχανών, ποδηλάτων (και πεζών, ελλείψει διάβασης) πολλές φορές οδηγεί τους εμπλεκομένους σε έντονο εκνευρισμό, αψιμαχίες και φυσικά μικροατυχήματα.
Είναι εντυπωσιακό, δε, το γεγονός ότι υπάρχει ελάχιστη παρέμβαση για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα από τη Δημοτική Αστυνομία ή την Τροχαία .
Εκτός και αν έχουμε συνηθίσει τόσο την ιδέα ότι γινόμαστε τριτοκοσμική χώρα, που πλέον έχουμε συμβιβαστεί με αυτές τις εικόνες.

Γαβρής Αγγελος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *