ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ.

Εργατικά κέντρα: Πάνω από 30% η πραγματική ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα

Δραματική και φέτος η εικόνα της εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα όπως την παρουσίασαν οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει της 81ης ΔΕΘ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιωτης Τσαραμπουλίδης τόνισε πως η πραγματική ανεργία στη Βόρεια Ελλάδα είναι πάνω από 30%.

“Η ΕΛΣΤΑΤ δίνει ανεργία πάνω από 25% στην Κεντρική Μακεδονία και 27% στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορούν να ληφθούν ως πραγματικά. Για εμάς είναι πάνω από 30%.” τόνισε ο κ. Τσαραμπουλίδης κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για μαγειρεμένα στοιχεία.

“Μόνο τον Ιουνιο είχαμε αύξηση των πραγματικά ανέργων στον ΟΑΕΔ κατά 25.000. Πως γίνεται να μειώνεται η ανεργία;. Και το 50% των νέων θέσεων εργασίας είναι ημιαπασχόληση” συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ έκανε σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό μιλώντας για σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που όσο είναι στην κυβέρνηση δεν έχει συναντήσει καμιά συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων σχολιάζοντας πως προνομιακοί του συνομιλητές είναι οι εργοδότες.

Για τα ζητήματα της πόλης τόνισε πως “ξεπουλάνε το λιμάνι, παγωμένη η ΕΛΒΟ, ακόμα και την ΕΥΑΘ έχουν φέρει στο κάδρο των ιδιωτικοποιήσεων”. Για τον ΟΑΣΘ ενημέρωσε πως θα υπάρξει σήμερα το απόγευμα μια συνάντηση με τον υπουργό τον κ. Σπιρτζη.

Τέλος αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών μίλησε για 2000 άμεσα χαμένες θέσεις εργασίας και άλλες εκατοντάδες από συνεργάτες και προμηθευτές. Σε έναν χώρο που βασανίζεται όπως είπε από ανεργία κατηγορώντας την κυβέρνηση για ψέματα και πώς κάνει το άσπρο μαύρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *