ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΝ ΤΟ ΣΕΙΧ-ΣΟΥ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ;

Μετά το δημοσίευμα της Thessnews το ΣΚ που μας πέρασε, φαίνεται πως κινητοποιήθηκαν οι πολίτες και ελάχιστα η πολιτεία. Η αδιαφορία για το Σειχ-Σου, τον πνεύμονα της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται ωστόσο με την πολιτεία να μην έχει τους οικονομικούς πόρους ή την θέληση να κάνει κάτι για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Όλοι θυμόμαστε με τρόμο και θλίψη την φωτιά που προ 20 ετίας έκανε το μόνο δάσος της πόλης μας να κινδυνέψει με αφανισμό. 

Επίλεκτη ομάδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από 1.000 εθελοντές, έχει ως στόχο την προστασία του δάσους του Σέιχ Σου από τις πυρκαγιές.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας, Μίλτος Μπενάκης, στην ομάδα «συμμετέχουν τέσσερις χειριστές drones, οι οποίοι πετούν σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες τα ελικοπτεράκια και όταν διαπιστώνουν κάτι περίεργο ή φαινομενικά «επικίνδυνο» ενημερώνουν τις αρχές.

Επιπλέον συνεχίζουν τις περιπολίες τη νύχτα και την ημέρα με τα άλλα μέσα που διαθέτουν, όπως μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα πλαγιάς, τα ATV ή αλλιώς γνωστά ως «γουρούνες» και τα πεζοπόρα τμήματα.

«Προσπαθούμε ως εθελοντές με τον εξοπλισμό που μπορεί να διαθέτει ο καθένας μας να βοηθήσουμε στην πυρασφάλεια και στην προστασία του δάσους» σημείωσε ο κ.Μπενάκης.

Οι περιπολίες στο Σέιχ Σου θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και θα δίνεται περισσότερη έμφαση τις ημέρες που θεωρούνται πιο επικίνδυνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *