ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 6 ΜΗΝΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΩΤΙΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ;

Πρόγραμμα για εθελοντές από την You in Europe – 6 μήνες δωρεάν σε Αγγλία και Σκωτία

Η Α.Μ.Κ.Ε You in Europe συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με έναν από τους μεγαλύτερους κοινωφελείς οργανισμούς της Μεγάλης Βρετανίας, τον Leonard Cheshire Disability και προκηρύσσει 2 θέσεις Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας EVS για ένα χρόνο (Οκτώβριος 2016 – Οκτώβριος 2017) με βασικά καθήκοντα την ενασχόληση με άτομα με αναπηρία.

Οι θέσεις αφορούν σε δύο κέντρα υποστήριξης ατόμων με αναπηρία, ένα στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και ένα στο Νόργουιτς της Αγγλίας αντίστοιχα.

Οι εθελοντές θα πρέπει να είναι 18-30 ετών, να διαθέτουν αναπτυγμένη την αίσθηση της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, και να ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με άτομα με αναπηρία με συνέπεια και υπευθυνότητα.

Οι δράσεις τους προγράμματος περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως δημιουργική απασχόληση ΑΜΕΑ, ψυχαγωγία μέσω επιτραπέζιων και γλωσσικών παιχνιδιών, συνοδεία και υποστήριξη ΑΜΕΑ στην κοινωνική τους ζωή, μουσική και διαπολιτισμικές δραστηριότητες για ΑΜΕΑ καθώς και διοργάνωση εκδηλώσεων με σχετική θεματολογία.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Erasmus+ και στους εθελοντές προσφέρεται δωρεάν διαμονή και διατροφή, τα αεροπορικά τους εισιτήρια, πλήρης ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και καθώς και ένα ποσό κάθε μήνα για τα προσωπικά τους έξοδα.

Αναλυτικές πληροφορίες για την αποστολή αιτήσεων στο www.youineurope.gr. Και στο Facebook www.facebook/youineurope Καταληκτική ημερομηνία: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *