ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ SUPER MARKET “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ”: “ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ”

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αφοί Καρυπίδη»

Σε δεινή οικονομική κατάσταση παραμένουν οι 1400 εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ “Αφοι Καρυπίδη”, που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για το τι θα γίνει με την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως είπε σήμερα η εκπρόσωπος των εργαζομένων Νόπη Μυστακίδου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη στα πλαίσια διαμαρτυρίας εργαζόμενων στο κατάστημα επί της Καρόλου Ντηλ, από τις 2 Αυγούστου δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πέραν από μια δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας για προσπάθειες που γίνονται για την πληρωμή των εργαζόμενων.

Όσο για την κατάσταση των καταστημάτων που αριθμούν περί τα 130 σε ολόκληρη τη χώρα, είναι σχεδόν ανύπαρκτη αφού τα μισά δεν λειτουργούν λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζόμενων. Σύμφωνα με την κ. Μυστακίδου, έχουν σημειωθεί μέχρι και διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής λογαριασμών, ιδιοκτήτες των οικημάτων που στεγάζονται τα καταστήματα απειλούν με έξωση λόγω μη πληρωμής ενοικίων, ενώ δεν καταβάλονται εισφορές σε ΙΚΑ και εφορία.

«Έχει υπάρξει τζίρος έξι ευρώ σε κατάστημα ημέρα Σάββατο» , είπε χαρακτηριστικά στο Ρ/Θ η κ. Μυστακίδου, αφού ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων με προϊόντα δεν πραγματοποιείται.

Την ίδια ώρα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Θόδωρος Καρυπίδης που εμπλέκεται στην ΠΑΕ Άρης, πραγματοποιεί μεταγραφές υψηλού κόστους, προκαλώντας ερωτηματικά στους εργαζόμενους για το τι συμβαίνει με την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *