ΕΡΓΑ-“ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ” ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. 1 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ..

Θεσσαλονίκη:Έργα- φαντάσματα

Ύψους 1 εκ. ευρώ – Ποινική δίωξη για έργα μαϊμού της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ύψους 1 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για συνολικά 29 τεχνικά έργα, τα οποία εμφανίζονταν να έχουν εκτελεστεί κατά το χρονικό διάστημα 2004-07, αλλά -όπως προέκυψε- δεν έγιναν ποτέ.
Ο εισαγγελέας παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του τότε διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας, δύο μηχανικών και δύο εργολάβων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην παραγγελία του, ο αντεισαγγελέας Εφετών ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας στην προηγούμενη πράξη, της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω ψευδή βεβαίωση.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν εντολής εισαγγελέα που δόθηκε το φθινόπωρο του 2014 κι αφού περιήλθαν σε γνώση του έγγραφα της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της σημερινής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ανάμεσα στα έργα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι έργα αποκατάστασης υφιστάμενων υποδομών, με επίκεντρο περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, όπως η Καλλιθέα και η Νέα Φιλαδέλφεια.

Η δικογραφία θα περάσει το επόμενο διάστημα στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας διαφθοράς, που θα καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *