ΕΡΝΤΟΓΑΝ:ΖΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΑΛΕΙ ΜΕΣΩ SKYPE ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Φήμες λένε πως ο Ρεσεπ Ταγιπ Ερντογαν εχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Γερμανία. Το πραξικόπημα φαίνεται να κερδίζει την μάχη απέναντι στην κύβερνηση.

-Ο Ερντογάν μιλάει μέσω skype σε κινητό τηλέφωνο όμως η σύνδεση γίνεται με δυσκολία και διακόπτεται συχνά

 

-Ο Ερντογάν απευθύνεται στους Τούρκους πολίτες μέσω skype και την εικόνα μεταδίδει το cnn turk

 

-Ανέλαβε το «συμβούλιο ειρήνης»

Το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ανέγνωσε πριν από λίγο σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού.
Ο παρουσιαστής ανέφερε πως θα καταρτιστεί νέο Σύνταγμα το συντομότερο δυνατόν.
Πρόσθεσε ότι η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση.
Διευκρίνισε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα «συμβούλιο ειρήνης», το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.
Ο παρουσιαστής ανέφερε πως το «συμβούλιο ειρήνης» δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί η δημόσια τάξη. Η ελευθερία των πολιτών είναι εγγυημένη από το «συμβούλιο ειρήνης» ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή γλώσσας.
Πρόσθεσε ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

Στο μήνυμά του ο Ερντογάν καλεί το λαό να αντιδράσει και καλεί τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να αντιδράσει. Επιρρίπτει ευθύνες στο κίνημα Γκιουλέν, και προειδοποιεί όσους συμμετείχαν στο πραξικόπημα πως θα πληρώσουν το τίμημα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *