Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

Το όραμα Μητσοτάκη για την Ελλάδα

 

Το όραμα Μητσοτάκη για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στο Βελλείδιο συνεδριακό κέντρο ενόψει της 81ης ΔΕΘ θέτει το δικό του πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την ύφεση που μαστίζει την χώρα. «Πυρά ορυμαγδών» έβαλε ο κ. Μητσοτάκης προς τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για την παραψυχολογία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Θα παρουσιάσω το όραμά μας για την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «Δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στην έξοδο από την κρίση. Γνωρίζω καλά ότι απευθύνομαι σε μια κοινωνία βαθιά απογοητευμένη που εξαπατήθηκε. Η παροχολογία από τη ΔΕΘ δεν έχει την παραμικρή θέση στην Ελλάδα της κρίσης».

Στη συνέχεια της ομιλίας του τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ότι «δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν θα μοιράσω χρήματα που σήμερα δεν  υπάρχουν. Θα μιλήσω για τις προϋποθέσεις της συμμετοχικής ανάπτυξης. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε εδώ, δεν έμαθε τίποτα από τη συντριβή, συνεχίζει προσβλητικός, συνεχίζει να διχάζει, επιμένει να δίνει αμέτρητες υποσχέσεις, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει, όσο και να προσπαθεί να φορέσει το κοστούμι του μεταρρυθμιστή δεν μπορεί».

“Μόνο ένα ισχυρό κράτος, απαλλαγμένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής μπορεί να αντεπεξέλθει.Η χώρα χρειάζεται μια επενδυτική έκρηξη ύψους 100 δις την επόμενη πενταετία για να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας. Πρέπει οι ιδιωτικές επενδύσεις να επιστρέψουν στο 20% του ΑΕΠ, είπε ο κ Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι “Αυτό γίνεται με μία οικονομία ανοικτή και ανταγωνιστική. Όχι κλειστή και εσωστρεφή. Η εσωστρέφεια συρρικνώνει την οικονομία. Η εξωστρέφεια την αναπτύσσει”.

Όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στην οικονομία της χώρας σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ

-Το ποσοστό των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών ως προς το ΑΕΠ πρέπει εντός μίας πενταετίας να ξεπεράσει το 40% από το 30% που είναι σήμερα.

-Ο συνολικός στόχος που θέτουμε για την απόδοση της οικονομίας είναι φιλόδοξος.

Ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 4% από το 2018 και μετά, και στόχος για δημιουργία 120,000 θέσεων εργασίας το χρόνο.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ

-Μειώνεται μεσοσταθμικά ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο, και 10% τον δεύτερο).Θα ωφεληθεί όλη η κοινωνία και περισσότερο από όλους τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα.

-Μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής  στα επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20% εντός δύο ετών (στο 24% τον πρώτο χρόνο και στο 20% τον δεύτερο) καθώς και η φορολόγηση στα μερίσματα από το 15% στο 5%.

Επανέρχεται ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και καταργείται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

Αυξάνεται το όριο υπαγωγής στο ΦΠΑ από τις 10,000 στις 25,000 Ευρώ.

Αυτά είναι τα μέτρα άμεσης εφαρμογής.

-Με προϋπόθεση την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% του ΑΕΠ, βούλησή μου είναι, μέσα στη θητεία μας, να προχωρήσουμε στις εξής αλλαγές:

Μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα με εισαγωγικό συντελεστή 9%.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

-Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *