Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ SCI-FI ΕΓΓΡΑΨΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

“Ζούμε στο ‘1984’ του Orwell και κανείς δεν το έχει πάρει χαμπάρι!”, έγραφε μια φίλη πριν λίγες μέρες σε μια συζήτηση στο facebook. “Προφανώς το έχουμε πάρει χαμπάρι αλλά τα τζιγκλιπαφ ποιος θα τα πιάσει” της απαντούσα. Η κουβέντα τότε έγινε με αφορμή το ‘Pokemon GO’ και σήμερα ξανάγινε με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και τον τρόπο που ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την δικτύωση, επειδή φυσικά αυτή είναι μια απολύτως νορμάλ θεματική μεταπήδηση το έτος 2016, με τον ίδιο τρόπο που αυτό το τουήτ είναι κάτι που φυσικά θα συνέβαινε, δευτερόλεπτα μόλις μετά το διάγγελμα του Ερντογάν, εν μέσω απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα καταλαβαίνει απολύτως τίποτα.

Από την άλλη βέβαια μπορείς να πεις και ότι το μέλλον το ζούμε ήδη και, φίλοι, το μέλλον αυτό δεν εκείνο του ‘Star Trek’. Είναι περισσότερο ‘Children of Men’ γραμμένο από τον Charlie Brooker. Αν και νομίζω πως κι οι ίδιοι θα πίστευαν πως υπερβάλουν όταν έγραφαν τα μαύρα κι άραχνα για τα κοντινά μας μέλλοντα.

Τελοσπάντων. Τουλάχιστον αν ζούμε όντως μια sci-fi δυστοπία, ο ρυθμός με τον οποίον τα περιστατικά εξελίσσονται αυτό το καλοκαίρι νιώθεις πως μας φέρνουν πιο κοντά στο φινάλε παρά στην αρχή ή τη μέση. Όχι τίποτα άλλο, μπας και προλάβουμε κανά μετα-αποκαλυπτικό τοπίο. Αυτά πάντα έμοιαζαν πιο κουλ.

Για την ώρα είναι ξεκάθαρο πως ζούμε τη sci-fi παράξενη πραγματικότητα που όλοι οι σοφοί κάποτε προφήτευσαν.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *