ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΛΗΜΝΟΣ-ΜΥΤΗΛΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ “HELLENIC SEAWAYS”

Ύστερα  από αλλεπάλληλες αναβολές, η έναρξη των δρομολογίων του «Νήσος Σάμος» φαίνεται ότι οριστικοποιήθηκε. Έτσι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν με το πλοίο από τη Θεσσαλονίκη και τη βόρειο Ελλάδα προς Λήμνο, Μυτιλήνη και Χίο μπορούν από τώρα να κάνουν τις κρατήσεις τους.

Το πρώτο δρομολόγιο του πλοίο από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου, με ώρα αναχώρησης στις 6 το απόγευμα. Το πλοίο θα φθάσει στη Μυτιλήνη στις 5.45 το πρωί της επόμενης ημέρας κι αφού προηγουμένως θα έχει προσεγγίσει το λιμάνι της Μύρινας.

η «Hellenic Seaways» ανακοίνωσε τα δρομολόγια του πλοίου και ενεργοποίησε τη δυνατότητα ηλεκτρονικών κρατήσεων από την ηλεκτρονική της ιστοσελίδα κι όλες τις σελίδες ηλεκτρονικής κράτησης εισιτηρίων. Φυσικά κρατήσεις μπορούν να γίνουν και από τα κατά τόπους ταξιδιωτικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία.

Ενδεικτικά, η τιμή του εισιτηρίου από Θεσσαλονίκη για Μυτιλήνη, όπως και από Μυτιλήνη προς Θεσσαλονίκη, είναι για τετράκλινη εσωτερική καμπίνα A΄ θέσης, 56 ευρώ, λουξ δίκλινη καμπίνα 60 ευρώ, δίκλινη εξωτερική καμπίνα Α΄ θέσης 60 ευρώ, δίκλινη εσωτερική καμπίνα ΑΒ΄ θέσης 56 ευρώ, λουξ καμπίνα με δύο μονόκλινα κρεβάτια 70 ευρώ το κρεβάτι.

Η τιμή του εισιτηρίου στο κατάστρωμα και την οικονομική θέση είναι 37 ευρώ και η σούπερ οικονομική θέση 19 ευρώ. Η τιμή του εισιτηρίου σε καθίσματα αεροπορικού τύπου είναι 49 ευρώ. Η τιμή του εισιτηρίου για ένα όχημα τύπου Jeep είναι 106,00 ευρώ.

Και εκπτώσεις

Σε όλες τις παραπάνω τιμές ισχύει έκπτωση 15% για όσους κάνουν χρήση της υπηρεσίας «Early booking» της «Hellenic Seaways».

Οι ίδιες τιμές εισιτηρίων ισχύουν για τους επιβάτες και τα οχήματα που θα ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη προς τη Λήμνο.

Οριακά αυξημένες είναι οι τιμές των εισιτηρίων για τους επιβάτες και τα οχήματα που θα ταξιδέψουν προς και από τη Χίο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα η τιμή εισιτηρίου για κρεβάτι σε τετράκλινη εσωτερική καμπίνα A΄ θέσης είναι 59 ευρώ, η τιμή για κρεβάτι σε δίκλινη καμπίνα λουξ είναι 67 ευρώ, για δίκλινη εξωτερική καμπίνα Α΄ θέσης είναι 67 ευρώ, δίκλινη εσωτερική καμπίνα ΑΒ΄ θέσης 59 ευρώ. Η τιμή του εισιτηρίου για καμπίνα λουξ με δύο μονά κρεβάτια είναι 77 ευρώ. Η τιμή του εισιτηρίου για την σούπερ οικονομική θέση είναι 19 ευρώ, η τιμή του εισιτηρίου για αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου 50 ευρώ και η τιμή του εισιτηρίου για οικονομική θέση και κατάστρωμα 40 ευρώ.

Η τιμή του εισιτηρίου για όχημα τύπου Jeep διαμορφώνεται στα 110 ευρώ.

Οι εργασίες στο πλοίο
Εντωμεταξύ, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο πλοίο. Αυτές τις μέρες το κύριο βάρος των εργασιών μετασκευής έχει μεταφερθεί στους χώρους των επιβατών σε καμπίνες, σαλόνια και καταστρώματα. Εξωτερικά το πλοίο έχει πάρει τα χρώματα και τα σήματα της «Hellenic Seaways».
Δεν έχει πάντως διευκρινιστεί μέχρι τώρα πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες ώστε να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά ταξίδια, προκειμένου να πάρει έγκριση από τις αρχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *