“ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ” ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ.

Την ομαλή ένταξη των προσφύγων  μέσω δράσεων με σκοπό την καλύτερη διαβίωση τους στην χώρα μας   προσπαθούν να επιτύχουν φορείς και οργανισμοί στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξη Τύπου, από τον συντονιστή του “Καλώς Τους”, αναπληρωτή καθηγητή ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα, ο οποίος επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα ένταξης των παιδιών προσφύγων στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά στην επίλυση του στεγαστικού ζητήματος, προκειμένου να μετακινηθούν από τα κέντρα φιλοξενίας.

 

”Αυτό που πρέπει να έχουμε πλέον στο νου μας είναι ότι στο εξής πρέπει να φροντίσουμε – και όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται – διάφορα πρακτικά θέματα που σχετίζονται με την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά κυρίως με την ένταξη και την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες. Πρέπει να δούμε τα ζητήματα εργασιακής απασχόλησης των προσφύγων, τα θέματα θρησκευτικής λατρείας και της ταφής των νεκρών τους” τόνισε  ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Νίκος Μπελαβίλας, συντονιστής του ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ, ξεκίνησε την παρουσίαση αναφερόμενος στις δράσεις της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας, δράσεις στήριξης του έργου για τη στήριξη των προσφύγων, σε όλα τα επίπεδα – από το ευρωπαϊκό και το κρατικό επίπεδο ως τις εθελοντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Εξήγησε αυτή την απαραίτητη σχέση, της λειτουργίας κόμβων μεταξύ των θεσμικών δομών και των δομών της αλληλεγγύης και εθελοντισμού. « Έτσι πέτυχε ως τώρα ότι πέτυχε στο πρσφυγικό», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.  

3

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *