ΚΑΜΜΕΝΟΣ: “ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ Ο Β.ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”

Καμμένος: Άριστη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – Καλοδεχούμενος ο Λεβέντης

Άνοιγμα στον Βασίλη Λεβέντη για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα έκανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος. Παράλληλα χαρακτήρισε άριστη και έντιμη την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουν παραμάθει και γράφουν πολύ καλά με το δεξί» σχολίασε για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο προεκλογικό σποτάκι των ΑΝΕΛ. «Πιστεύουμε στην ελεύθερη οικονομία, στις ιδιωτικοποιήσεις,  Σεβόμενοι πάντα τις κοινωνικές ομάδες» πρόσθεσε κατηγορώντας τη ΝΔ για «άκρατο νεοφιλελευθερισμό, μαζί με ακροδεξιά».

«Με μεγάλη χαρά η συμπλήρωση της ΕΚ στην κυβερνητική πλειοψηφία . Ενδιαφέρουσες ιδέες από Β. Λεβέντη. Μπορούμε να τις ενσωματώσουμε και στις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση . Καλοδεχούμενος» απάντησε για την Ένωση Κεντρώων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε Εθνική Ομοψυχία δείχνοντας αισιόδοξος για την επόμενη μέρα καθώς όπως είπε θα έρθουν επενδύσεις και του χρόνου θα υπάρξει μείωση της ανεργίας. Απέκλεισε τις εκλογές λέγοντας πως η πατρίδα χρειάζεται σταθερότητα και σκληρή δουλειά. «Και το 2019 αντέχουμε και το 2023 θα αντέξουμε» συμπλήρωσε.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς σχολίασε πως «πάνε πάρα πολύ καλά» και πως διαφορές υπάρχουν μόνο για το θέμα με τις επιστροφές χρημάτων από το εξωτερικό. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να ανησυχούν οι ένστολοι για περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές τους.

Ερωτώμενος για το δημοσίευμα της ThessNews για την απομάκρυνση των καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη σχολίασε πως τα αεροπλάνα θα μείνουν εδώ και πως θα ενισχυθεί η βάση με δυνάμεις και μονάδες. «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να φύγουν τα αεροπλάνα.  Ίσως κάποιες δραστηριότητες να γίνει ανακατανομή αν είναι τόσο υπερβολικό το κόστος. Αλλά με ενίσχυση της Βόρειας Ελλάδας» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Για το στρατόπεδο Παύλου Μελά ανέφερε πως θα γίνει ένα «διαμάντι στην πόλη» επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της ThessNews ότι υπάρχει μια μινιμουμ συμφωνία με τον δήμο για παραχώρηση στρεμμάτων στην τοπική κοινωνία. «Η περιουσία των ενόπλων δυνάμεων θα διατεθεί προς ενοικίαση. Για το συγκεκριμένο στρατόπεδο έγινε σύσκεψη στις 30 Ιουνίου όπου αποφασίστηκε ότι  θα γίνει ένα μουσείο Εθνικής Αντίστασης και για τη Γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού και το υπόλοιπο ένας φυλασσόμενος χώρος πρασίνου και πολιτισμού» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων στα σχολεία ήταν κατηγορηματικός. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονέας που μπορεί να πει ότι τα παιδάκια αυτά είναι μολυσμένα. Είναι απαράδεκτο – καταδικαστέο από όλους μας. Αυτός ο λαός που έχει περάσει τόσα πολλά δε μπορεί να δαιμονοποιεί παιδάκια» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον , θα γίνουν οι σχετικές επενδύσεις και πως ένα μέρος του Λιμένα θα αποδοθεί στους πολίτες.

Για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι όσοι τις πήραν θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν τα λεφτά «Εκείνοι που θα αντέξουν, θα αντέξουν. Ο ALPHA είχε μια πάρα πολύ καλή δημόσια πρόταση από τον Σαββίδη για να εξασφαλίσει τους εργαζόμενους» ανέφερε σχολιάζοντας με νόημα ότι «έκανε την πρόταση χωρίς να έχει ακόμα άδεια…». «Με την τακτοποίηση των καναλιών θα φύγουμε από αυτή τη μαύρη αγορά που υπήρχε» συμπλήρωσε.

Για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία για το έλλειμμα του 2009 έκανε επίθεση στη ΝΔ. «Έχω απογοητευτεί από τη σημερινή στάση της ΝΔ. Αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Ο Μητσοτάκης ακολουθεί την πολιτική Σαμαρά, τη «συμμαχία του τρόμου» για να καλυφθεί το ΠΑΣΟΚ και τα εγκλήματα που διέπραξε η κυβέρνηση ΓΑΠ.» σχολίασε επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο να υπάρχει εμπλοκή και πίεση για το θέμα Γεωργίου για να μην ελεγχθεί. «Κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια. Πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Θα αποδειχθεί ποιοι συμμάχησαν και για ποιο λόγο» συμπλήρωσε.

Σχετικά με την ΑΟΖ και την κατάσταση στη Μεσόγειο, σημείωσε πως η αποσταθεροποίηση που υπάρχει στην Τουρκία ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή. «Μετατροπή της Τουρκίας από κοσμική χώρα σε ισλαμική χώρα. Νέο Ιράν. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται στην περιοχή» ανέφερε κάνοντας λόγο για προϋπόθεση την ΑΟΖ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *