ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, ΕΚΔΟΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ “ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ”

Το κατώφλι της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τη νομιμότητα του δανεισμού των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης από τις τράπεζες αναμένεται να διαβούν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και των μεγάλων εκδοτικών ομίλων της χώρας ύστερα από αίτημα που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

AdTech Ad

Την πρόταση κατέθεσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής, Σπύρος Λάππας, καθώς ολοκληρώνονται σήμερα οι καταθέσεις των επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων τα οποία έχουν χορηγήσει περί τα 1,3 δις ευρώ σε επιχειρήσεις ΜΜΕ με ελάχιστες εξασφαλίσεις και ασυνήθιστες αναχρηματοδοτήσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Λάππας ζήτησε να κληθούν οι εξής επιχειρηματίες του χώρου των ΜΜΕ: Ψυχάρης (ΔΟΛ και Mega), Μπόμπολας (Πήγασος και Mega), Αναστασιάδης (Πρώτο Θέμα), Αλαφούζος (Καθημερινή), Κυριακού (ΑΝΤ1) Κοντομηνάς (Alpha), Βαρδινογιάννης (Star) και Κουρτάκης (Παραπολιτικά).

Από την πλευρά της η ΝΔ συμφώνησε με το αίτημα της συμπολίτευσης. Ζήτησε, όμως, να κληθεί στην εξεταστική και ο Διευθυντής της Αυγής για το θέμα της εταιρείας offshore η οποία έχει αγοράσει μετοχές της εφημερίδας αξίας 49.500 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *