ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: ” ΝΑ ΠΑΝ ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ”

Μια μέρα μετά τον αγιασμό στα σχολεία ολόκληρης της χώρας οι σύλλογοι γονέων στα σχολεία του Ωραιοκάστρου παραμένουν σε αναβρασμό λόγω του ενδεχόμενου να φοιτήσουν στα σχολεία της περιοχής παιδιά προσφύγων.

Ήδη δύο δημοτικά σχολεία, το 1ο δημοτικό Παλαιοκάστρου και το 5ο Ωραιοκάστρου έχουν εκδηλώσει μεμονωμένα την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε κατάληψη των σχολικών κτηρίων σε περίπτωση που αποφασιστεί φοίτηση προσφυγόπουλων σε αυτά.

«Δεν υπάρχουν προς το παρών καταλήψεις, είναι μεμονωμένες αποφάσεις συλλόγων γονέων των συγκεκριμένων σχολείων. Ίσως υπάρξουν και άλλες στο άμεσο μέλλον», ανέφερε στο thessnews.gr ο πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων Ωραιοκάστρου Θανάσης Τσολακίδης.

Όσο για τη γενική συνέλευση όλων των συλλόγων γονέων του δήμου προκειμένου να τηρηθεί μια ενιαία στάση σύμφωνα με τον κ. Τσολακίδη αναμένεται το «πράσινο φως» από τον δήμο, που με τη σειρά του αναμένει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που προς το παρών τηρεί «σιγή ιχθύος» για το θέμα.

Μάλιστα στο ζήτημα των αποφάσεων των συλλόγων για καταλήψεις υπήρξε παρερμηνεία, αφού όπως δήλωσε πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου δεν τίθεται θέμα κατάληψης στο εν λόγω σχολείο, αφού προφανώςέγινε λάθος με το 1ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου, όπου ο εκεί σύλλογος γονέων αποφάσισε κατάληψη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *