ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΕΘ

Κέντρο συντονισμού κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Ουσιαστική κάλυψη στις επίγειες δυνάμεις της τροχαίας και της αστυνομίας θα προσφέρει το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ύστερα από την παράταση που πήρε το πιλοτικό πρόγραμμα τροχονομικής επιτήρησης και αεροδιακομιδών, το οποίο εφαρμόστηκε τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κεντρική Μακεδονία.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 fm”, ο διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Σουρβίνος, το ελικόπτερο θα επιτηρεί τους δρόμους της πόλης και θα βοηθά στο συντονισμό ιδιαίτερα το ερχόμενο Σάββατο, ημέρα των μεγάλων διαδηλώσεων.

“Η παράταση του πιλοτικού προγράμματος μέχρι και το τέλος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα μας βοηθήσει κυρίως το Σάββατο που θα έχουμε τις μεγάλες πορείες και διαδηλώσεις. Θα έχουμε ακριβή εικόνα για το που βρίσκονται οι πορείες και έτσι θα μπορούμε να προγραμματίζουμε εγκαίρως τις εκτροπές και να διευκολύνουμε την κίνηση, γιατί είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλοί αποκλεισμένοι δρόμοι” επισήμανε ο διεθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης. “Με το ελικόπτερο μας δίνεται η δυνατότητα να συντονίζουμε καλύτερα τις επίγειες δυνάμεις. Το ίδιο βέβαια θα ισχύει όλες τις ημέρες λειτουργίας της ΔΕΘ” κατέληξε ο κ. Σουρβίνος.

Στην παράταση εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος με τα ελικόπτερα, για τον τροχονομικό έλεγχο του οδικού δικτύου και τις αεροδιακομιδές σε επείγουσες καταστάσεις ατυχημάτων, είχε αναφερθεί o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στο www.praktoreio-macedonia.gr.

“Η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος τροχονομικής επιτήρησης και αεροδιακομιδών θα παραταθεί και τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονικης” είχε δηλώσει ο κ. Τόσκας. “Η συμβολή των ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ήταν ουσιαστική. Συνέδραμαν αποτελεσματικά στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *