ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΟΑΣΘ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 90 ΟΧΗΜΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ

Τα λεωφορεία του τρόμου στη Θεσσαλονίκη!

Επικίνδυνα χαρακτηρίζονται 90 οχήματα του ΟΑΣΘ (κόκκινα και μπλε αρθρωτά) που κυκλοφορούν περισσότερο από 16 χρόνια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία», λεωφορεία κίνδυνος-θάνατος κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης! Σκουριασμένα αμαξώματα, φθαρμένα ελαστικά, συνεχείς βλάβες από την πολυκαιρία και τα εκατομμύρια χιλιόμετρα που έχουν διανύσει τα… ταλαίπωρα οχήματα συνθέτουν την εικόνα διάλυσης.

Το πρωί της Πέμπτης ένα λεωφορείο της γραμμής 14 Ανω Τούμπα – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός έχασε εν κινήσει τις ρόδες του στην οδό Μοναστηριού, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πολύωρο κυκλοφοριακό χάος στην ευρύτερη περιοχή. Το «λαβωμένο» όχημα μεταφέρθηκε με ειδικό γερανό στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ, όπου θα διακριβωθεί ο λόγος της βλάβης.

Το παραπάνω περιστατικό είναι ενδεικτικό της κακής κατάστασης που παρουσιάζουν τα οχήματα του ΟΑΣΘ. Μάλιστα, στην πόλη κυκλοφορούν συνολικά 90 λεωφορεία (κόκκινα και μπλε αρθρωτά) που χρονολογούνται άνω των 16 ετών και χαρακτηρίζονται τουλάχιστον επικίνδυνα για τους επιβάτες και τους οδηγούς.

Μπάζουν νερά

Σε κάποια από τα αρθρωτά μάλιστα, το λαστιχένιο μέρος από την πολυκαιρία έχει γίνει «κρόσσια», με αποτέλεσμα τον χειμώνα να μπαίνει το νερό της βροχής!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης αναφέρει: «Τα οχήματα είναι καλοσυντηρημένα και αξιόπιστα. Κάποια περιστατικά βλαβών είναι μεμονωμένα και φυσιολογικά, καθώς γίνεται διπλή συντήρηση, τόσο από τον οργανισμό όσο και από τις δύο εταιρίες που έχουμε προμηθευτεί τα αυτοκίνητα».

Επιπλέον, δεν λείπουν οι καταγγελίες των πολιτών τόσο για τα συχνά φαινόμενα όπου το κλιματιστικό είναι χαλασμένο όσο και για τον πυκνό, μαύρο καπνό που βγαίνει από τις εξατμίσεις των οχημάτων. «Αυτό είναι αποτέλεσμα της ποσόστωσης βιοντίζελ στο καύσιμο, που προμηθευόμαστε από το κράτος. Έχουμε ζητήσει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, να μην υπάρχει βιοντίζελ, ωστόσο δεν εισακουστήκαμε» τονίζει ο κ. Στεφανίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *