ΜΕΡΚΕΛ: “ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!”

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι η προστασία των ανθρώπων που ζητούν την προστασία της Γερμανίας είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή – «Πρόκειται για πράξεις που γίνονται σε χώρους όπου θα μπορούσε να είναι καθένας από εμάς» επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας και μίλησε ανοιχτά για ισλαμιστική τρομοκρατία

“Παραχωρώ συνήθως αυτή τη συνέντευξη Τύπου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , όμως νομίζω ότι κυρίως μετά τις τρομερές επιθέσεις στο Βίρτσμπουργκ, το Μόναχο και το Ανσμπαχ, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να την κάνουμε σήμερα”, δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

“Οι φρικτές επιθέσεις στη Γερμανία στο Βίρτσμπουργκ και το Άνσμπαχ είναι ισλαμιστική τρομοκρατία» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας και επισήμανε πως “πρόκειται για πράξεις που γίνονται σε χώρους όπου θα μπορούσε να είναι καθένας από εμάς”.

“Το Φθινόπωρο θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας”, δήλωσε  η Γερμανίδα καγκελάριος, ανακοινώνοντας  τα νέα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων στο διαδίκτυο.

“Πολλά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Μεταξύ άλλων, η διατήρηση των δεδομένων, η καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και η διεθνής συνεργασία μεταξύ των αρχών της ασφάλειας στην Ευρώπη.  Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στη χώρα μας”.

“Δύο πρόσφυγες εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός που σημαίνει ότι πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχτηκε αλλά και τους υπόλοιπους πρόσφυγες” συνέχισε. “Με τις πράξεις αυτές, οι τρομοκράτες θέλουν να υποβαθμίσουν τη συνοχή μας. Να σπείρουν το μίσος και το φόβο μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών” τόνισε η κυρία Μέρκελ.

“Το κακό είναι η γενική αβεβαιότητα, η ανησυχία που νιώθουμε όταν βλέπουμε κάποιον . Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος”, τόνισε.  Αναφερόμενη στις χώρες της ΕΕ που δεν συμμετέχουν στην κατανομή των προσφύγων, η κυρία Μέρκελ εξέφρασε την απογοήτευσή της.

“Θα πρέπει να ενταθουν οι προσπαθειες επαναπατρισμού”

Πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες επαναπατρισμού, αυτό σημαίνει συνεργασία με το Αφγανιστάν και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής, επισήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Τηρούμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί. Είμαστε πιστοί στις αρχές μας. Αυτό σημαίνει ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη και για τους ανθρώπους που αναζητούν σε εμάς προστασία” προσέθεσε.

«Έχουμε καταφέρει να εκπληρώσει το καθήκον μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε… Έχουμε κάνει πολλά τους τελευταίους μήνες. “Πρέπει να διασφαλιστεί ο τρόπος ζωής μας για να εξασφαλιστεί στο μέλλον μας.

«Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τις βάρβαρες πράξεις, να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους και να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης”, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται την προσφυγική κρίση» ανέφερε: «Ξέρουμε ότι μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, οι μαχητές του Iσλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να διεισδύσουν σε άλλες χώρες και να εξαπολύσουν τρομοκρατικές πράξεις».

Για τις εξελίξεις στην Τουρκία

“Πώς βλέπετε τις εξελίξεις στην Τουρκία;” ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους. Η Μέρκελ έκανε λόγο για ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα του Ταγίπ Ερντογάν και προσέθεσε: “Πιστεύω ότι το τουρκικό καθεστώς θα πρέπει να δράσει εναντίον των πραξικοπηματιών με όλα τα μέσα δικαίου”. Επιπλέον, η Μέρκελ υποστήριξε πως έχει έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Απεφυγε να ανοιξει τα χαρτιά της για το μελλον της

Σε ερώτηση αν θα διεκδικήσει εκ νέου την καγκελαρία της Γερμανίας το 2017, απέφυγε για μία ακόμη φορά να ανοίξει τα χαρτιά της.  “Θα πω την κατάλληλη στιγμή – αλλά αυτό δεν είναι σήμερα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *