“ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ” ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.

στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων στο Δήμο Παύλου Μελά

2meroneromyloiyt_min
Μια μοναδική συναυλία θα φιλοξενήσει ο ιστορικός χώρος των Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Οι Μουσικές «μετακινήσεις» θα ζωντανέψουν το Μυλοτόπι της Πολίχνης και ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσουν το ρίξιμο της αυλαίας των φετινών πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Παύλου Μελά με τίτλο «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός», τις οποίες επιμελήθηκε το Τμήμα Αθλητισμού-Πολιτισμού και γνώρισαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της Θεσσαλονίκης.
Το έναυσμα δόθηκε πέρυσι με τη συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έφερε ξανά στο προσκήνιο το ξεχασμένο, αλλά ιστορικό τοπόσημο και έβαλε παρακαταθήκη για το μέλλον. Έκτοτε, το νερό κύλισε στα «μυλοτόπια» της ιστορίας και έβαλε για τα καλά το Ανοιχτό Θέατρο των Βυζαντινών Νερόμυλων στο χάρτη της πολιτιστικής agenda ολόκληρης της πόλης. Πλέον, τα όνειρα έγιναν φιλοδοξίες, οι φιλοδοξίες έγιναν σχέδια και τα σχέδια μετατράπηκαν σε πράξη.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παραστούν σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής και ιστορικής σημασίας για την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να απολαύσουν κλασικά μουσικά αριστουργήματα, αλλά και σύγχρονες διασκευές τους. Έργα του Astor Piazzolla, του Μ. Χατζιδάκη, μουσικές της Κάτω Ιταλίας, τραγούδια από τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο και σεφαραδίτικα τραγούδια από εξαιρετικά μουσικά σχήματα, θα πλέξουν ένα σπάνιας ομορφιάς πολιτιστικό μωσαϊκό, πάνω στο οποίο θα «μετακινηθεί» ο θεατής.
Το αρχαιολογικό πάρκο των Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης φιλοξενεί ένα Ανοιχτό Θέατρο χωρητικότητας 500 ατόμων και συνδυάζει το φυσικό κάλλος, την ιστορική σημασία, την ευκολία πρόσβασης και τη λειτουργικότητα. Συγχρόνως, ο χώρος ντύνεται το μυσταγωγικό μανδύα που προσφέρει η ιστορικότητά του και το φυσικό του τοπίο και δίνει με αυτόν τον τρόπο μια μοναδική ευκαιρία στο θεατή να γίνει κοινωνός του χώρου, του χρόνου και του πολιτιστικού δρώμενου που βιώνει. Στις παρυφές του αστικού ιστού, αλλά ταυτόχρονα αποκομμένο σε μεγάλο βαθμό από αυτόν, εφάπτεται του Στρατιωτικού Νοσοκομείου και διασχίζεται από την περιφερειακή οδό. Στο παρελθόν η περιοχή ήταν τόπος εκδρομών και αναψυχής για τους Θεσσαλονικείς, λόγω της παραδείσιας ομορφιάς της ενώ με απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου κηρύχθηκε ”Μνημείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Χρόνων”.

Η είσοδος είναι δωρεάν
Η πρόσβαση στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά γίνεται, επίσης, με το αστικό λεωφορείο Νο 1 από τα ΚΤΕΛ με τερματικό σταθμό το Carrefour Ευκαρπίας. Η συγκεκριμένη γραμμή διέρχεται από τις κεντρικές στάσεις της Πολίχνης και της Σταυρούπολης (πληροφορίες www.oasth.gr).
Επίσης, οδικώς, η πρόσβαση γίνεται από την περιφερειακή οδό μέσω της εξόδου για Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Πληροφορίες:
Τηλ: 2313 302835
www.pavlosmelas.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *