ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: “ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ”

Καπνίζεις σε μπαρ και καφέ στη Θεσσαλονίκη; Ο Μπουτάρης μόλις ανακοίνωσε ελέγχους και πρόστιμα Ο δήμαρχος λέει πως το πρόστιμο θα ‘τρώει’ και ο ιδιοκτήτης και ο καπνιστής

Δύσκολος για τους καπνιστές, αλλά σαφώς καλύτερος για όσους υποφέρουν από το παθητικό κάπνισμα, θα είναι ο χειμώνας που έρχεται στη Θεσσαλονίκη – αν τελικά εφαρμοστούν τα όσα ειπώθηκαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο.   Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Κεντρικού Δήμου, προανήγγειλε ελέγχους για το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, που θα συνοδεύονται από πρόστιμα για τους παραβάτες, από κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας.

Με αφορμή εκστρατεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με στόχο τον περιορισμό του καπνίσματος σε ανοιχτούς και δημόσιους χώρους, ο κ. Μπουτάρης είπε χαρακτηριστικά: “Εγώ καπνίζω δύο πακέτα την ημέρα, όμως πρέπει να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους. Υπάρχουν μαγαζιά που οι πελάτες καπνίζουν στο πεζοδρόμιο, υπάρχουν όμως κι άλλα που καπνίζουν μέσα. Θα πρέπει να δοθούν εντολές στη δημοτική αστυνομία να ξεκινήσουν να γράφουν για το κάπνισμα.

Εάν τα καταστήματα έχουν έστω και έναν καπνιστή που να καπνίζει σε εσωτερικό χώρο να ‘τρώει’ το πρόστιμο και ο ιδιοκτήτης και ο καπνιστής”. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος θα δοθεί μία περίοδος χάριτος στους επαγγελματίες της πόλης να απαγορεύσουν το τσιγάρο στους εσωτερικούς χώρους. “Να κάνουμε έγγραφο σε όλους τους επαγγελματίες, να δοθεί περίοδος χάριτος μια εβδομάδα και να τους ενημερώσουμε πως το κάπνισμα απαγορεύεται” είπε ο κ. Μπουτάρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *