ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αρχή από τη ΔΕΘ η καμπάνια της ΝΔ

Στοχεύει στην Ιδιωτική Οικονομία

Άνοιγμα στον κόσμο της Αγοράς θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με συνθήματα και πολιτικές προτάσεις κατά του κρατισμού και υπέρ των επιχειρήσεων θα επαναπροσεγγίσει τους φυσικούς συμμάχους της ΝΔ και θα προσφέρει εναλλακτική πορεία από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Μία εκδήλωση κάθε μέρα στη διάρκεια της ΔΕΘ.

Κόμμα της Αγοράς και της Δημιουργίας θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Νέα Δημοκρατία! Με αρχή την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της 81ης ΔΕΘ, ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά μία δυναμική πολιτική στροφή, προκειμένου το κόμμα του να αφήσει πίσω του παλιούς φθαρμένους ορισμούς και ξεπερασμένα στοιχεία φυσιογνωμίας!  Nα κινηθεί «καθαρά» στις πολιτικές γραμμές της Δημιουργίας, της Πρωτοβουλίας και της Ανάπτυξης, στοιχεία που μόνο από την Αγορά και την Ιδιωτική Οικονομία μπορούν να προέλθουν!

Έτσι, στο πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλές ώρες το απόγευμα της Παρασκευής, για να ξεναγηθεί σε επιχειρήσεις της πόλης και της ευρύτερης περιοχής «που τα κατάφεραν παρά την κρίση». Πληροφορίες της Thessnews αναφέρουν ότι θα βρεθεί σε εργοστάσιο γνωστής εταιρείας πληροφορικής, σε εταιρεία εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας αλλά και στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ.

Με τον τρόπο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ένα νέο στίγμα της ΝΔ στην πολιτική γεωγραφία του τόπου, το οποίο έχει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά, κινείται μακριά από τον λαϊκισμό, αφορά τα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας μας και το κυριότερο διαφοροποιείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική μορφή του. Ταυτόχρονα, η σύμπλευση με την Ιδιωτική Οικονομία, δηλαδή με έναν παράγοντα που αληθινά μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, δίνει και το μήνυμα ότι η ΝΔ εκφράζει τον εναλλακτικό πολιτικό δρόμο, απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση!

Τα στοιχεία αυτά θα φροντίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τα τονίσει τόσο στην ομιλία του προς τις παραγωγικές τάξεις στο Βελλίδειο το βράδυ του Σαββάτου, όσο και στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Κυριακής. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έλεγαν χαρακτηριστικά ότι το τριήμερο της Θεσσαλονίκης δίνει όλες εκείνες τις ευκαιρίες, ώστε η «στροφή της ΝΔ προς τις δυνάμεις της Αγοράς» να γίνει ξεκάθαρη και γνωστή σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης (ΠΛΑΙΣΙΟ)

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, όπως παραδοσιακά γίνεται, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Thessnews θα αρχίσει το πρωί της Παρασκευής, οπότε ο κ. Μητσοτάκης θα χαιρετίσει την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Προσφυγικό, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν οι ξεναγήσεις σε εταιρείες και επιχειρήσεις και το απόγευμα σε κοινωνικές δομές, το ΚΕΘΕΑ, το Φιλοξενείο Δενδροποτάμου και τον Σύλλογο Down. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα κηρύξει την έναρξη λειτουργίας των νέων γραφείων της Θεσσαλονίκης και το βράδυ θα έχει μία φιλική συνάντηση με δημοσιογράφους της Βόρειας Ελλάδας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, στο οποίο και θα διαμένει. Το πρωί του Σαββάτου θα ενημερωθεί για την 81η ΔΕΘ από τη διοίκησή της και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί σε κάποια περίπτερα. Για το μεσημέρι έχει καλέσει σε ενημερωτική συνάντηση τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής, ενώ το βράδυ είναι η καθιερωμένη ομιλία στο «Βελλίδειο». Το μεσημέρι της Κυριακής θα παραχωρήσει τη μεγάλη συνέντευξη Τύπου σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Κάθε μέρα μία εκδήλωση 

Με το σύνθημα «όλη η Νέα Δημοκρατία κοντά στην κοινωνία», αρχίζει από τη ΔΕΘ η νέα εξόρμηση της ΝΔ με σκοπό να «αφουγκραστεί τους πολίτες, να βρει νέες ιδέες, να στηρίξει τις δομές αλληλεγγύης και να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα», όπως σημειώνουν στελέχη της.

Βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη προετοιμάζουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία), τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά) και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος).

Ανάμεσα στα άλλα θα γίνουν επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και στην καινοτομία. Θα γίνουν επίσης επισκέψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Γραμματείες της Νέας Δημοκρατίας διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, με θέματα που αφορούν στο νέο status quo στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις μεταρρυθμίσεις και τις επιπτώσεις του λαϊκισμού στη ζωή μας, την Παιδεία και τον ρόλο της στη σύγχρονη Δημοκρατία. Θα γίνουν επίσης επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών των Γραμματειών σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών.

Από το φύλλο της THESSNEWS #17 (03-04/09/2016)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *