ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ DEBUNKED! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Απλή αναλογική , δικαίωμα ψήφου στα 17 , κατάργηση bonus εδρών στο 1ο κόμμα.. Αληθινή δημοκρατία. Κυβέρνηση Αριστεράς. 

Φαίνεται πως η διαφάνεια και η δημοκρατία επέστρεψαν στην χώρα μας.. ή μήπως όχι;

Ο Εκλογικός νόμος πέρασε επι της αρχής χθες στο Ελληνικό κοινοβούλιο και αυτό σηματοδοτεί αλλαγές στην εκλογική διαδικασία. Είτε ισχύει απο την επόμενη η μεθεπόμενη εκλογική διαδικασία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τις νίκες σε επίπεδο λαϊκού marketing αφού δημιουργεί ακόμα μια φορά εντυπώσεις. Μετά την αυτοαναγόρευση του Αλέξη Τσίπρα ως 1ου “αριστερού” πρωθυπουργού, το πιο σκληρό μνημόνιο στην ιστορία του Ελληνικού έθνους είναι σε ισχύ, η Τρόϊκα όχι μόνο δεν έφυγε, έγινε θεσμοί και αποτελείται απο 4 βασικούς επιτηρητές. Το πιο στρεβλό δημοψήφισμα στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας έφτασε σε σημείο να διχάσει τους Ελληνες θυμίζοντας σε όλους τους ψύχραιμους εμφυλιοπολεμική κατάσταση. Θέλετε κι άλλα;

Διαπράχθηκε σοβαρός βιασμός της λέξης “Ελπίδα”.

Όλα τα παραπάνω με κάνουν να στοιχειοθετώ το “στρατηγικό” πλάνο της κυβέρνησης σήμερα. Επομένως όταν λέμε απλή αναλογική περιμένουμε να εννοηθεί η ουσιαστική αναλογία ποσοστού κόμματος-έδρες στην Βουλή. Έτσι δεν είναι; Ε λοιπόν ο νέος εκλογικός νόμος προβλέπει 1 bonus έδρα για κάθε 2% στο πρώτο κόμμα (π.χ 30%=15 έδρες bonus). Πάει αυτό. Θα χρησιμοποιηθεί ο όρος “απλή αναλογική” απο όλους τους κυβερνητικούς ως επαλήθευση της υπόσχεσης της “Αριστεράς” στην Ελλάδα. Δεν θα είναι όμως έτσι.

Πάμε στο επόμενο και τελευταίο σκέλος της αποκάλυψης της στρατηγικής της κυβέρνησης αφου παραπάνω καλύψαμε τα 2/3. (Απλη αναλογική-κατάργηση bonus)

Ψήφος στους 17άρηδες!

Κάποτε ο Πρωθυπουργός μας, Αλέξης Τσίπρας ήταν πρόεδρος 15μελούς. Ε λογικά θα η πολιτική του εμπειρία είναι παραπάνω απο αρκετή για να κερδίσει ψήφους απο περίπου 180.000 νέους ψηφοφόρους (περίπου 7% του εκλογικού σώματος-ναι, όση η απόστασή του απο την ΝΔ σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις). Να περιμένουμε λοιπόν διαρθρωτικές αλλαγές στο νέο λύκειο που ευαγγελίζεται ο Φίλης, ενδεχομένως ελαφρύνσεις σε διδακτικό χρόνο που θα συνδυαστούν με περικοπές καθηγητικού προσωπικού επομένως.. 2σε1! Συνεχίζοντας θέλω να εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια στους έφηβους στην Ελλάδα που πέρα απο το άγχος της επιτυχίας στις εξετάσεις, την ανασφάλεια για το αύριο , την πίεση απο οικογένεια και κοινωνία, θα χουν και άλλη σκοτούρα στο μυαλό τους, την ψήφο, το δικαίωμα του εκλέγειν. Ακόμα μια μεγάλη πίεση λοιπόν αφου στην Ελλάδα ζούμε, οι γονείς θα είναι το λιγότερο ολιγαρχικοί στην επιβολή ψήφου στα παιδιά τους επομένως πάει και το δικαίωμα στην ελεύθερη πολιτική βούληση και άποψη που συνήθως διαμορφώνεται μετά το Λύκειο…

Και τέλος αναλύοντας τις τακτικές της κυβέρνησης, ηπιθανότητα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επόμενες εκλογές είναι μικρή, επομένως με βάση τον εκλογικό νόμο αν ισχύσει απο τις επόμενες εκλογές, θα είναι υποχρεωμένο το 1ο κόμμα να συγκυβερνήσει με τουλάχιστον άλλα 2 με σχετικά κοντινό ποσοστό ωστε να τους βγαίνουν τα νούμερα στην Βουλή και να επιτύχουν το +151 στους βουλευτές αθροιστικά.  Άρα.. ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξεκουνιέται απο την καρέκλα της εξουσίας είτε απο Πρωθυπουργικό είτε απο υπουργικό πόστο..

Eκλογικός Νομος DEBUNKED!

Άγγελος Γαβρής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *