ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ “ΚΟΜΜΕΝΩΝ”-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ STAR CHANNEL

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ “ΚΟΜΜΕΝΩΝ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ STAR CHANNEL!

Μετά τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την απόφαση του προέδρου του Ομίλου, Δημήτρη Κοντομηνά να αποστείλει καθησυχαστικό e-mail στους εργαζόμενους του καναλιού και η Διοίκηση του καναλιού Star προχώρησε σε ανακοίνωση, για το σημερινό αποτέλεσμα της αδειοδότησης, που μοιραία αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο.

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του καναλιού, αφού παραθέτει τα χρηματικά ποσά που μέσα στα χρόνια κατέβαλε το κανάλι για την απρόσκοπτη λειτουργία του στη συνέχεια κάνει λόγο για έναν διαγωνισμό που στηρίχθηκε σε μία ελλιπή και αμφιλεγόμενη μελέτη, ενώ ενημερώνει και για τη συνέχεια των κινήσεων του σταθμού, βάσει των νέων δεδομένων που το θέτουν «εκτός» χάρτη συχνοτήτων.

«Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR αποτελεί μια υγιή Ελληνική επιχείρηση, που λειτουργεί αδιαλείπτως, με νόμιμη άδεια, η οποία ανανεώνεται  συνεχώς από το 1993. Στα χρόνια λειτουργίας του STAR, η Νέα Τηλεόραση έχει συνεισφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο: € 17.659.309 εκατομμύρια ευρώ  για δικαίωμα χρήσης Συχνοτήτων. € 156.458.490 εκατομμύρια ευρώ για Ειδικό Φόρο Τηλεόρασης. € 118.875.376 εκατομμύρια ευρώ για ΦΠΑ. € 87.864.752 εκατομμύρια Ευρώ για άλλους φόρους και Τέλη. € 306.117.651 εκατομμύρια ευρώ στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Πέρα από την απόλυτη συνέπεια προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα τραπεζικά ιδρύματα, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζόμενούς του, το STAR επενδύει συνεχώς, όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε τεχνολογικό εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες, όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό, διατηρώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας. Μάλιστα,  τα τελευταία  έξι  χρόνια,  εν μέσω εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι μέτοχοι του STAR στήριξαν την λειτουργία της επιχείρησης, με ποσό ύψους 85 εκατομμυρίων  ευρώ.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες προκηρύχθηκε στη βάση μιας αμφιλεγόμενης και ελλιπούς μελέτης, που αυθαίρετα περιόριζε τις προς διάθεση άδειες, χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διαβούλευση. Επιπλέον, διεξήχθη σε ένα πλαίσιο τουλάχιστον ασαφές και ιδιότυπο. Για τη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία, δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικές παράμετροι, όπως η συνεπής νόμιμη λειτουργία, το υφιστάμενο προσωπικό, η ιστορία και η διαδρομή, η τεχνολογική επάρκεια αλλά και οι επενδύσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Μοναδικό κριτήριο αποτέλεσε η πλειοδοσία ανάμεσα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, που για να συμμετέχουν στη διαδικασία πιστοποιηθήκαν (καταθέτοντας  φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα) και έλαβαν σχετική έγκριση από το ελληνικό δημόσιο και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, που έπρεπε να είναι συνεπείς απλώς και μόνο στην καταβολή μίας εγγυητικής επιστολής. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε  προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας  και θα εξαντλήσουμε   κάθε νομική οδό στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς  Θεσμούς,  προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του νόμου και κάθε τυπική, νόμιμη διαδικασία και παραμένουμε εν αναμονή των σχετικών αποφάσεων.

Το STAR συνεχίζει τη λειτουργία του, έχοντας διανύσει μια διαδρομή 23 ετών, με συνέπεια στο αρχικό όραμα δημιουργίας του, να αποτελέσει μια ηγετική επιχείρηση στην ελληνική αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, σεβόμενη πάντοτε τους θεσμούς, τους κανόνες και την επιχειρηματική ηθική”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *