ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ! ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

 

Αντιδρούν στις συνθήκες διαβίωσης. Αναστάτωση σήμερα στα Διαβατά στις πρώην εγκαταστάσεις της Softex όπου φιλοξενούνται συνολικά 1.381 άνθρωποι. Στο δρόμο βγηκε μία ομάδα περίπου 40 ατόμων. Ανάμεσά τους και παιδια. Έχουν αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις φυλακές Διαβατών.
Μαρτυρίες ακροατών του ΡΘ για φθορές στο σπιτάκι της αστυνομίας. Η ένταση δημιουργήθηκε την ώρα που το κέντρο επισκεπτόταν η Πρόξενος της Γερμανίας.

Έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Γιαννιτσά βγήκαν το πρωί περίπου 80 άτομα, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης.

Το πρωί περίπου 400 άτομα, κυρίως γυναικόπεδα, έφυγαν από το κέντρο της Ν.Καβαλάς Κιλκίς διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης. Βρίσκονται σε χωράφι περίπου 200 μέτρα από το camp. Χθες πρόσφυγες στο ίδιο κέντρο, κατέλαβαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο για να παραλάβει πρόσφυγα με τραύμα στο χέρι. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου φυγαδεύτηκε από τους άνδρες του στρατού.

Θέμα διασφάλισης της σωματικής τους ακεραιότητας θέτουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Ζητούν την διαμόρφωση ειδικών χώρων για την παραλαβή των ασθενών που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής για άμεση ανακούφιση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από το βάρος του προσφυγικού. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η μεταφορά περίπου 1.000 ατόμων. Πρόκειται για αιτούντες άσυλο στους οποίους έχει εγκριθεί το πρώτο μέρος της διαδικασίας.

Την εκπόνηση ενός Plan B σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας ζητά από την Ε.Ε ο Γ.Μουζάλας, με συνέντευξή του στη Bild. Καλεί επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες να δεσμευθούν για την απορρόφηση μεγαλύτερου αριθμού μεταναστών, σε περίπτωση που η Τουρκία ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *