ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ FB- “ΕΣΤΗΣΕ” Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

 

Ανατριχίλα προκαλεί η πληροφορία ο 18χρνος δράστης έστησε παγίδα θανάτου σε παιδιά.


Είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο FB και καλούσε τα παιδιά να πάνε σε συγκεκριμένο εστιατόριο την συγκεκριμένη μέρα για να τους προσφέρει δωρεάν γεύμα.
Ο δράστης στόχευε παιδιά, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις ηλικίες των θυμάτων, στην πλειοψηφία τους από 14 ως 21 ετών.

Νωρίτερα στο rthess.gr: Πρόκειται για Ιρανογερμανό που έδρασε μόνος του.

Έφερε ημιαυτόματο όπλο. Το σακίδιο που κουβαλούσε δεν περιείχε εκρηκτικά, όπως εικαζόταν, ωστόσο είχε μαζί του αρκετές σφαίρες.

Αυτοκτόνησε όταν οι αρχές έστρεψαν τα όπλα προς το μέρος του.
Οι νεκροί είναι δέκα. Οι τραυματίες είναι 21, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.Πολλά ήταν τα σενάρια γύρω από τα κίνητρα του δράστη.
Πολλοί έκαναν λόγω για νέο χτύπημα του ISIS, δεν ήταν όμως λίγοι και εκείνοι που μιλούσαν για χτύπημα ακροδεξιάς οργάνωσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο εμπορικό κέντρο Olympia. Αμέσως ξεκίνησε αστυνομική επιχείρηση, ενώ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό λόγω του φόβου ότι ο δράστης είχε διαφύγει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πανικός επικράτησε και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως την κεντρική πλατεία Μαρίενπλατζ, ωστόσο οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν ότι σημειώθηκαν επιθέσεις εκτός του χώρου όπου βρισκόταν το Olympia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *