ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ Ι.Χ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΝΟ!

Ανάσα για εκατοντάδες οδηγούς που είχαν καταθέσει τις πινακίδες τους για οικονομικούς λόγους, αποτελεί η νέα Υπουργική Απόφαση που τέθηκε σε ισχύ πριν από περίπου μια εβδομάδα. Οι πολίτες τις τελευταίες ημέρες συρρέουν στις εφορίες για να πραγματοποιήσουν άρση “ακινησίας” για τους καλοκαιρινούς μήνες, εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα που τους δίνεται να πληρώνουν λιγότερα χρήματα για τα Τέλη Κυκλοφορίας από ότι στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εφορίας Καλαμαριάς Ιωακείμ Ζουμπαρίδη “καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που ενώ είχαν αναγκαστεί να καταθέσουν τις πινακίδες τους για οικονομικούς λόγους σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες για να τις πάρουν πίσω. Σχεδόν με τα μισά χρήματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματα τους κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους”.

Αυτό ισχύει διότι τους δίνεται πλέον η δυνατότητα, υποστηρίζει ο υπαλληλος της εφορίας Παναγιώτης Ναζίρης, να πληρώσουν με τρεις διαφορετικούς τρόπους, το αντίτιμο των Τελών Κυκλοφορίας που τους αναλογεί μέχρι το τέλος του έτους. “Καλούνται να πληρώσουν για δύο μήνες κυκλοφορίας των οχημάτων τα 2/12 των Τελών, για τρεις μήνες τα 4/12 και για να κυκλοφορήσουν τα οχήματα τους μέχρι το τέλος του χρόνου τα 8/12. Οι περισσότεροι επιλέγουν να πληρώσουν τα 4/12 έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποίησουν τα αυτοκίνητα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, δίχως να χρειαστεί να δαπανήσουν πολλά χρήματα”.

Ο σύμβουλος του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, Πέτρος Καούνης δήλωσε στο Πρακτορείο fm 104.9 οτι “η συγκεκριμένη Υπουργική απόφαση έχει ως στόχο να βοηθήσει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το αντίτιμο των Τελών Κυκλοφορίας. Με τη νέα εγκύκλιο τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν μεταφορικό μέσο τους καλοκαιρινούς μήνες καταβάλλοντας  λιγότερα χρήματα ” και συμπλήρωσε “οι οδηγοί μπορούν μόνο μια φορά για κάθε έτος να προχωρήσουν σε άρση “ακινησίας” και αυτό διότι θέλουμε να υπάρχει έλεγχος της κατάστασης”.

 

πληροφορίες ΑΜΕ-ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *