ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΛΟΓΩ ΟΑΣΘ ΣΕ ΑΠΘ ΚΑΙ ΑΤΕΙ ΣΙΝΔΟΥ

Παρατείνεται κατά μία εβδομάδα η εξεταστική των τμημάτων μουσικού και εικαστικού της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καθώς οι φοιτητές δεν έχουν μέσο για να πάνε στη Θέρμη όπου βρίσκεται η σχολή. Αν επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ταξί υποστήριξε ότι θα χρειαστούν άνω των 35 ευρώ κόμιστρα.

Σύμμαχος της συγκεκριμένης απόφασης αποτελεί και το έγγραφο της πρυτανείας πριν λίγες ημέρες που αναφέρει ότι οι καθηγητές στο διάστημα όπου πραγματοποιείται επίσχεση εργασίας θα πρέπει να δείξουν ανεκτικότητα.

“Εδώ και δύο εβδομάδες η πρυτανεία είχε στείλει ένα έγγραφο στο οποίο καλούσε τους καθηγητές να δείξουν μια ανεκτικότητα στην παρουσία των φοιτητών στις εξετάσεις εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Ετσι και εμείς αποφασίσαμε να παρατείνουμε κατά μία εβδομάδα την εξεταστική στην Σχολή Καλών Τεχνών. Θεωρούμε ότι μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη το πρόβλημα θα λυθεί”, ανέφερε στο Ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm”, κοσμήτορας του ΑΠΘ στην σχολή Καλών Τεχνών, Ξινής Σαχίνης.

Ο κοσμήτορας της Σχολής κατανοώντας ότι ένας φοιτητής για να πάει στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Θέρμη χρειάζεται αρκετά χρήματα τόνισε πως: “δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από ένα φοιτητή να δαπανήσει 35 ευρώ στο ταξί για να έρθει στη Θέρμη. Είναι μεγάλο το ποσό και αυτή την περίοδο που οι οικογένειες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα δεν μπορούμε να το απαιτήσουμε. Αλλά πρόβλημα στην μετακίνηση αντιμετωπίζει ακόμη και ο φοιτητής που μένει στη Θεσσαλονίκη. Ευτυχώς το θεωρητικό κομμάτι των μαθημάτων το κάναμε στις αρχές του μήνα και δεν έχουμε να σκεφτόμαστε και αυτό το κομμάτι. Θα πρέπει να μην νοιώσουν τα παιδιά ότι δεν τα φροντίζουμε”

Σχολιάζοντας την επίσχεση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ ο κ. Σαχίνης επισήμανε πως: “κάθε ομάδα διεκδικεί σύμφωνα με τις προτεραιότητές της. Σαφώς και υπάρχουν παράπλευρες απώλειες”.

Να επισημάνουμε ότι παρατάθηκε η εξεταστική και στα ΤΕΙ, αφού οι περισσότερες σχολές βρίσκονται στην Σίνδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *