ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ CANADAIR ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέα παρέμβαση στη Βουλή μετά το αποκλειστικό θέμα της Thessnews για τα καναντέρ

Απαξιωτική προς τη Βόρεια Ελλάδα χαρακτηρίζει ο Βουλευτής β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να μεταφέρει την έδρα της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη στην 112 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Σε ερώτηση που κατέθεσε, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Thessnews» το   περασμένο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ο κ. Καράογλου σημειώνει πως οι «μεθοδεύσεις» του αρμόδιου Υπουργείου «μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν», επισημαίνοντας ότι «η εν λόγω μετακίνηση με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων και δυνάμεων γεννά πολλά ερωτηματικά».

Διαβάστε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διώχνουν από τη Θεσσαλονίκη τα Canadair

Όπως τονίζει: «Η 383 ΜΕΕΑ αποτελεί μια πολύ δυναμική μονάδα με πολλαπλά επιχειρησιακά οφέλη. Η εμμονή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη μεταφορά της στην Αθήνα προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο υποβαθμίζει και απαξιώνει τη Βόρεια Ελλάδα. Κατά το παρελθόν οποιαδήποτε σκέψη μετακίνησης της Μοίρας Πυροσβεστικών Αεροσκαφών έπεσε στο κενό. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να εγκαταλείψει οποιαδήποτε τέτοια σκέψη, περί μεταφοράς της 383 ΜΕΕΑ και αντιθέτως να προβεί στην αναβάθμιση και στην ενίσχυσή της, όχι μόνο για επιχειρησιακούς αλλά και εθνικούς λόγους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *