ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ “ΜΕΓΑΛΟ-ΜΠΑΤΑΞΗΔΩΝ”

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr τα 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

 

 

Φτάνουμε λοιπόν μετά απο ενδελεχή έρευνα στο συμπέρασμα πως η “ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟ-ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ” είναι ένα copy paste αυτής του 1997 και του 2011 και προστέθηκαν ως bonus κάποιοι απο τους νέους οφειλέτες.

Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλονικείς προκαλεί εντύπωση το συνολικό χρέος των αδερφών Ψωμιάδη αφού αποτελούν συνολικά το 1% των 32 δισ. που η πολιτεία έχει να εισπράττει.

Προφανώς όμως , η δημοσίευση της λίστας, είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων απο πλευράς κυβέρνησης αφού πάνω απο το 50% των ανθρώπων που βρίσκονται στην λίστα είτε έχουν πεθάνει είτε έχουν ανενεργό ΑΦΜ. Σκανδαλώδες είναι το ποσό που μάζεψε το δημόσιο μετά απο την δέσμευση των καταθέσεων: 563 Ευρώ. Απο τα 32 δισ που χρωστάνε 13.730 μεγαλο-οφειλέτες.

Το καταλαβαίνετε; 563 ευρώ δεσμεύτηκαν απο τους λογαριασμούς που μετά απο 20 χρόνια προφανώς είναι άδειοι, ανενεργοί και ανήκουν σε ανθρώπους που είτε έχουν αποδημήσει εις Κύριον είτε όντως έχουν αποδημήσει σε άλλη γη σε άλλα μέρη. Γιατί τότε κύριοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύσατε μια λίστα που γνωρίζατε εξ’αρχής πως δεν θα φέρει αποτέλεσμα;

Η απάντηση έρχεται απο μόνη της στα αυτιά του μέσου σκεπτόμενου Έλληνα. Γιατί προφανώς αναφέρουν το χρέος των 32 δισ που έχει να εισπράττει το Δημόσιο, ως δικαιολογία και στοχοποίηση για τα μέτρα που έρχονται. Και έρχονται νέες σκληρές αλλαγές στα εργασιακά όπως μας προϊδέασε το mail της Τρόϊκας προ ημερών. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να μην ξέρει πολλά απο ενεργή άσκηση πολιτικής, σίγουρα όμως ξέρει πολλά απο επικοινωνιακή πολιτική και τακτικές μάρκετινγκ.

Κατάλαβες; Θα σου πει, ειμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις σκληρές γραμμές των “θεσμών”. Αν είχαμε όμως τα λεφτά που μας χρωστάνε, τίποτα τέτοιο δεν θα συνέβαινε! ” 

Να τα σκεφτόμαστε απο πριν λοιπόν όλα αυτά και να μη ξαφνιαζόμαστε με τα “μαχαίρια” που θα πέσουν στα εργασιακά απο το Φθινόπωρο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *