ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ;

Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν πως είναι «γλυκοαίματοι» και γι αυτό τα μισητά πετούμενα που καταστρέφουν τον ύπνο μας τους προτιμούν. Και όσοι από εσάς τους αποπαίρνατε έχετε άδικο. Πράγματι υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο… γκουρμέ για τα κουνούπια και ο λόγος δεν είναι το λεγόμενο «γλυκό» τους αίμα.

Ποιοι κινδυνεύουν να τσιμπηθούν από τα κουνούπια; Οι έγκυες γυναίκες, οι αθλητές, τα άτομα με ομάδα αίματος 0 και όσοι πίνουν αλκοόλ.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο McKinney με επικεφαλή τον Τζον Στέντμαν, οι προαναφερθείσες κοινωνικές ομάδας πρέπει να προσέχουν περισσότερο από τους υπόλοιπους και να λαμβάνουν μέτρα καθώς τα κουνούπια τους προτιμούν.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως δεν χρειάζεται κάποιος να πίνει συχνά αλκοόλ για να τον τσιμπήσουν κουνούπια. Αρκεί ένα ποτήρι κρασί για να γίνει πιο ελκυστικός, κάτι που οφείλεται στο γεγονός ότι το αλκοόλ ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος και αυτόματα το άτομο μετατρέπεται σε «κουνουπομαγνήτη».

Επιπλέον, μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι με ομάδα αίματος 0 είχαν 83% περισσότερες πιθανότητες να δαγκωθούν. Οι άνθρωποι με ομάδα Α φαίνεται να έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *