ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ!

 

Το φετινό αλαλούμ με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς οι οποίοι κινδυνεύουν με μείνουν με το voucher… στο χέρι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα ότι το νέο πρόγραμμα παρουσιάζει ζητήματα που χρήζουν διορθώσεων. Υποσχέθηκε νομοθετική ρύθμιση.

“Ζήτησε να βοηθήσουμε για δοθεί λύση” είπε στο ΡΘ ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος μετείχε στη χθεσινή σύσκεψη. Περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τη φετινή διαδικασία. Είπε ότι δεν εισακούστηκαν από το υπουργείο οι προειδοποιήσεις που θέσει για το φετινό πρόγραμμα.

Είπε ότι δόθηκαν “κουπόνια” σε περιοχές που δεν μπορούν να καλυφθούν οι θέσεις. ” Μοιράστηκαν 84.500 “κουπόνια” περισσότερα από πέρυσι. Από αυτά οι ίδιοι οι συνεργάτες του υπουργού παραδέχονται ότι περί τα 14.000- 15.000 δεν θα έχουν ανταπόκριση. Εγώ εκτιμώ ότι ο αριθμός αυτός θα είναι 20.000″ είπε ο δήμαρχος.

Στηλίτευσε το γεγονός ότι από τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών απουσίαζε η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός. “Βγάλτε τα συμπεράσματά σας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *