ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και την εκπομπή του Άγγελου Γαβρή το ζήτημα που αφορά στις σχέσεις μεταξύ των ζωόφιλων και των πολιτών της Θεσσαλονίκης που δεν έχουν κάποιο κατοικίδιο, αποκαλύφθηκε και πολλές απόψεις ακούστηκαν.

Μάλιστα επειδή πολλοί αναφέρθηκαν στα κενά της πολιτείας : “Έλλειψη πάρκων για σκύλους, υποχρεωτικό τσιπάκι και πρόστιμα για όσους παραβαίνουν τον νόμο που αφορά στις συνθήκες υγιεινής καθώς και την συνεργασία των δήμων με τους πολίτες και τις φιλοζωικές οργανώσεις” είχαμε την παρέμβαση του Αντιδήμαρχου πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου ο οποίος μίλησε για κονδύλια άνω των 20.000 ευρώ σε εποχές δύσκολες που δόθηκαν αποκλειστικά μόνο για την μέριμνα των ζώων της περιοχής.

Ακούστηκαν όλες οι πλευρές με πιο έντονες τις αντιδράσεις αυτών που επιθυμούν την Θεσσαλονίκη “ασφαλή και καθαρή” απο κατοικίδια τα οποία έχουν πρόβλημα συμπεριφοράς και τους ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για αυτά και δεν τηρούν τον νόμο περι υγιεινής των σκύλων τους.

-“Φοβούνται τα παιδιά μας να παίξουν στις παιδικές χαρές πια”

-“Είναι δυνατόν να έχουμε 48 οικογένειες στην οικοδομή μας και 15 σκυλιά εκ των οποίων μόνο2-3 φροντίζουν για αυτά”

-“Ο άλλος έχει πάρει είδος κυνηγετικού σκύλου γιατί λέει είναι μικρός και τον έχει παρατήσει φυλακισμένο στο μπαλκόνι του, γαβγίζει και κάνει την ανάγκη του ακριβώς πάνω απο το διαμέρισμά μου, δουλεύω το πρωι και δεν μπορώ να κοιμηθώ, συζητάω μαζί του και μου λέει πως μισώ τα ζώα και πως το καταστατικό της οικοδομής επιτρέπει τα ζώα”

-“Κανένα πάρκο στην Θεσσαλονίκη δεν είναι πλέον πάρκο για ανθρώπους, έχουν όλα γίνει πάρκα για ανθρώπους που έχουν ζώα.”

Αυτές είναι κάποιες απο τις χαρακτηριστικές δηλώσεις που έγιναν κατα την διάρκεια της εκπομπής απο ανθρώπους που ενοχλούνται απο τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων και κατ επέκταση απο τα ίδια τα ζώα..

Απο την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων αποκάλυψαν την διαφορά του φιλόζωου με αυτόν που δηλώνει φιλόζωος.

-“Τα ζώα δεν είναι μπιμπελο, δεν τα παίρνεις για να παίξεις μαζί τους 2-3 μήνες και μετά τα παρατάς στο έλεος του θεού, δεν είναι αγγαρεία και δεν είναι για όλους. Δυστυχώς οι περισσότεροι είναι τέτοιοι..”

-“Πρόβλημα συμπεριφοράς δεν έχουν τα κατοικίδια, έχουν οι άνθρωποι που τα αναθρέφουν..”

-“Τι νομίζουν μερικοί; Πως όσοι έχουμε κατοικίδια στα σπίτια μας έχουμε βρώμικα σπίτια γεμάτα τρίχες και κόπρανα και λάσπες; Έλεος δηλαδή!

-“Το μυστικό είναι πάνω απο όλα να είμαστε άνθρωποι και να κρατάμε ισορροπίες στο συγκεκριμμένο ζήτημα, με την συμβολή της πολιτείας και την σωστή ενημέρωση όλοι μπορούμε να συμβιώσουμε στην Θεσσαλονίκη”

Ένα πολύ ενδιαφέρον ζήτημα σε μια περίοδο που ο Έλληνας οξύνει την τάση του να διαφωνεί με τον πλησίον του…

Γαβρής Άγγελος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *