ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΟΥ Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Στη Βουλή το θέμα των πλημμυροπαθών του δήμου Θερμαϊκού

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι των περιοχών αυτών την Π.Ε. Θεσσαλονίκης έρχονται αντιμέτωποι με έντονα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές. Αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, «την ίδια ώρα ακολουθείται πολιτική φορολεηλασίας για τα λαϊκά στρώματα, αναγκάζεται ο λαός να πληρώνει και να ξαναπληρώνει, για να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα έργα, με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και όχι αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας».

Στην ερώτηση επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, να γίνει άμεση καταγραφή όλων των ζημιών και καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες για το σύνολο των καταστροφών, να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης όλων των υποδομών που υπέστησαν καταστροφές στην περιοχή και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα απαραίτητα και αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, να δοθεί άμεσα έκτακτη ενίσχυση για τις τρέχουσες ανάγκες του συνόλου των πληγέντων και να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *