ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΛΕΦΤΩΝ ΠΟΥ “ΑΝΟΙΓΑΝ” ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «άνοιγε» σπίτια στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης- Μεγάλα ποσά και κοσμήματα αξίας 85.000 ευρώ η λεία τους

Συνελήφθησαν δύο άτομα,  ηλικίας 19 και 18 ετών, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες σε περιοχή του Πανοράματος, σε βάρος των οποίων, αλλά και συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης-Συμμορία και των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις άντρες, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου του 2016, συνέστησαν ομάδα με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Κατά το χρονικό διάστημα μέσα Ιουλίου 2016 – 9 Αυγούστου 2016, διέρρηξαν εννέα οικίες στο Πανόραμα, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά-κοσμήματα συνολικής αξίας 85.000 ευρώ, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Επιπλέον, αφαίρεσαν από τέσσερα οχήματα, τις κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές, άλλαζαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του οχήματος που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους, τοποθετώντας μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων. Επίσης χρησιμοποιούσαν φορητούς ασυρμάτους.

Σημειώνεται ότι, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μεμβράνη που τοποθετούσαν για την αλλαγή χρωματισμού του οχήματος
  • Ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer)
  • Πιστόλι κρότου, πιστή απομίμηση
  • Ζεύγος ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα (νουτσάκο)
  • Φορτιστής φορητού πομποδέκτη
  • Διαρρηκτικά εργαλεία
  • Κουκούλες και γάντια

Επιπρόσθετα, έπειτα από επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις, πρωινές ώρες χθες  βρέθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων και κατασχέθηκε, το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *