ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ.

Οπως αναφέρει σήμερα το ΕΘΝΟΣ, οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ ζήτησαν με επίσημο τρόπο και εγγράφως την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση των καταληψιών και την αποκατάσταση της τάξης, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο διαρροές από αστυνομικές πηγές που τις έφεραν ότι ζήτησαν να κρατηθεί διακριτική στάση.

Παράλληλα, η Εισαγγελία, στην οποία κοινοποιήθηκε επίσης το αίτημα του πανεπιστημίου, ζητούσε από την αστυνομία να προχωρεί σε αυτόφωρες συλλήψεις όπου διαπιστώνει τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Σε εκτέλεση της εντολής, οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν χθες το απόγευμα για κατάθεση τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, Γεώργιο Δέλλιο, ενώ προχωρούσαν σε προληπτικούς ελέγχους και παρακολουθούσαν στενά τα τεκταινόμενα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες, Γιώργος Κυρίτσης, δήλωνε πως «στον βαθμό που το camp δεν ενοχλεί την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *