ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ!

Μακελειό στη Nίκαια της Γαλλίας, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος, που γιόρταζε την “Μέρα της Βαστίλης”.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Οι αρχές της Νίκαιας κάνουν λόγο για «πολλές δεκάδες νεκρούς». Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι νεκροί ξεπερνούν τους 70 και οι τραυματίες τους 100. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ο οδηγός όταν βγήκε από το φορτηγό άνοιξε πυρ

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό, αφηγήθηκε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέχισε ο δημοσιογράφος αυτός, συμπληρώνοντας πως άκουσε «τον κόσμο να ουρλιάζει».

Ο Φρανσουά Ολάντ που βρισκόταν στην Αβινιόν επέστρεψε εσπευσμένα στο Παρίσι για τη διεξαγωγή υπουργικό συμβούλιο, ενώ ήδη ενημερώθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα για τις συνθήκες της επίθεσης στη Γαλλία.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί ανακοίνωσε ότι το φορτηγό ήταν φορτωμένο με όπλα και εκρηκτικά. Όπως ανακοινώθηκε, τις έρευνες για την επίθεση τις ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *