ΦΙΛΗΣ: ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑΣ

Φίλης: «Οι επιλογές δεν έγιναν για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά για παιδαγωγικούς λόγους»

Δεν εξοικονομήσαμε ώρες αλλά τις αυξήσαμε, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας, υπερασπιζόμενος τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Στο μήνυμά του ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς τόνισε ότι από την πλευρά του υπουργείου έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι καλή η χρονιά.

«Σήμερα κρίνουν οι γονείς και οι μαθητές. Δεν εξοικονομήσαμε ώρες, αυξήσαμε τις ώρες, διότι σε όλη την Ελλάδα πια, θα υπάρχει ένα σχολείο ενιαίου τύπου. Όλα τα παιδιά, σε όλη την Ελλάδα και όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα έχουν μαθήματα καλλιτεχνικά, πληροφορική, αγγλικά από την πρώτη Δημοτικού, θεατρική αγωγή». Ανέφερε.

Ο κ.Φίλης στη συνέχεια τόνισε: «Όποιες επιλογές έγιναν, δεν έγιναν για να υπάρξει μείωση των ωρών, για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά για παιδαγωγικούς λόγους. Το επτάωρο κάθε μέρα σε ορισμένα σχολεία της χώρας, στο 1/3 περίπου των δημοτικών σχολείων της χώρας, είχε, κατά τη γνώμη μας αρνητική επίπτωση. Ήταν μία υποβαθμισμένη έβδομη ώρα, που δεν μπορούσαν τα παιδιά να αφομοιώσουν πολλά πράγματα. Δεν θέλουμε λοιπόν αντιπαιδαγωγικού τύπου επιλογές. Θέλουμε επιλογές που να σέβονται το παιδί και αν το βοηθούν να χαίρεται τη γνώση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *