2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΣΘ!

Ουδέν νεότερο από τον ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Δεν κυκλοφορούν ούτε σήμερα τα αστικά λεωφορεία.
«Ζητούμε την καταγγελία της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ» δηλώνει στην εφημερίδα Thessnews που κυκλοφορεί σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Προτείνει τη δημιουργία μικτού συστήματος συγκοινωνίων.
Χθες οι εργαζόμενοι μετά τη γενική συνέλευση έκαναν πορεία από το Εργατικό κέντρο, έφτασαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο.

Φάρσα η παρέμβαση εισαγγελέα;

Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία για εισαγγελική παρέμβαση.

Ούτε η εισαγγελία εφετών ούτε η εισαγγελία πρωτοδικών επικοινώνησε με κάποια από τα εμπλεκόμενα μέρη στην υπόθεση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης ανέφερε στο ΡΘ ότι ο εισαγγελέας του τηλεφώνησε και ζήτησε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην υπόθεση. Ρώτησε για τη συνεδρίαση των εργαζομένων και σε ποιο χώρο γίνεται.

Τηλεφώνημα δέχθηκε και η γραμματεία του προέδρου του ΕΚΘ. «Ενημερωθήκαμε από την εισαγγελία ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη» δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος τους ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, προσθέτοντας πάντως ότι το τηλεφώνημα έγινε από απόκρυψη.

«Από χθες το πρωί η επίσχεση εργασίας είναι αδικαιολόγητη, δήλωσε στο ΡΘ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Φάμελος.

Είπε ότι δεν εμπιστεύονται τον οργανισμό και μίλησε για φήμες ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, οι μέτοχοι πληρώνονται κανονικά.

Είπε ότι άμεσα θα ανοίξει η συζήτηση για ένα νέο μοντέλο αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε οι τρεις επιλογές είναι ένα νέο δημόσιο, δημοτικό ή συνεταιριστικό σχήμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *