2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΣΕΞ

Όσο πιο αλτρουιστής, φιλάνθρωπος και δοτικός είναι κανείς τόσο πιο συχνά κάνει σεξ. Παλιότερη έρευνα συνέδεε τη φιλανθρωπία με το σεξαπίλ

. Σήμερα, δύο νέες έρευνες που δημοσιεύονται στη βρετανική επιθεώρηση Ψυχολογίας εκτιμούν ότι ο αλτρουιστής εκτός από πιο ελκυστικός είναι και σεξουαλικά πιο ενεργός.

image

Στην πρώτη έρευνα συμμετείχαν ανύπαντροι άντρες και γυναίκες. Απάντησαν σε ερωτήσεις για τη σεξουαλική τους ζωή και για το αν ασχολούνται με φιλανθρωπίες. Στατιστικά τα αποτελέσματα έδειξαν: οι άντρες που ήταν πιο δοτικοί είχαν περισσότερες ερωτικές συντρόφους και οι συμπονετικές τραβούσαν περισσότερο το ενδιαφέρον των αντρών.

Στη δεύτερη έρευνα 335 φοιτητές έλαβαν ο καθένας 100 δολάρια για να τα διαθέσουν σε όποια αγαθοεργία ήθελαν. Στη συνέχεια συμπλήρωσαν ένα σχετικό ερωτηματολόγιο. Και σε αυτή την περίπτωση η τάση που παρατηρήθηκε είναι ότι οι «ανοιχτοχέρηδες» κάνουν σεξ πιο πολύ πιο συχνά. είχαν εντονότερη και συχνότερη σεξουαλική ζωή. Ειδικότερα, οι άντρες είχαν περισσότερες ερωτικές συντρόφους και οι δοτικές γυναίκες έκαναν σεξ πιο συχνά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *