45 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗ:”ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ”

Τουλάχιστον 19 νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε Κέντρο περίθαλψης ατόμων με αναπηρία κοντά στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας Τόκιο, σύμφωνα με Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλα 26 άτομα αναφέρεται ότι έχουν τραυματιστεί στην επίθεση.

Ο δράστης, ένας νεαρός 26 ετών, εμφανίστηκε μόνος του στην αστυνομία λέγοντας απλώς: “Εγώ το έκανα!”   Σύμφωνα με το πρακτορείο ΝΗΚ ο δράστης είναι πρώην εργαζόμενος στο Κέντρο.

Τα 19 θύματα, δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης. «Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.   Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ. Οι τραυματισμένοι διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση της επίθεσης με ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *