GAME OF THRONES SEASON 6 FINALE

Ένα πολύ καλό φινάλε για την 6η σεζόν

1) Κορυφαία σκηνή για εμένα η ανάδειξη του Τζόν Στάρκ-Ταργκάρυεν τέως Σνόου βασιλιά του Βορρά. Απο την ομιλία της Λυάνα Μόρμοντ μέχρι τα βλέματα Μικροδάχτυλου-Σάνσα. Την καταβρήκα με τον νέο παρατσούκλι White Wolf που του δώσαν και ίσως την σημασίου για τα μετέπειτα που θα ακολουθήσουν.

Jon Snow = Jon Targaryen (+Stark) = το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου.

Επομένως, το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου είναι το δικό του τραγούδι, η δική του ιστορία

2) Εξεπλάγην με την Άρυα καθώς δεν περίμενα να δώ εμφάνιση της στο επεισόδιο. Κουρυφαίο που για δεύτερο συνεχόμενο επεισόδιο μια Σταρκ πέρνει εκδίκηση και την δείχνει να απολαμβάνει το θέαμα (όπως και ένα λύκος άλωστε). Περιμέναμε πως και πώς την Σκληρόκαρδη αλλά μάλλον τον ρόλο της θα το παίξει η Άρυα. Αντε βρε βουρ για την Σέρσει!!!

3)Επιτέλους μετά απο 6 σεζόν η Ντανέυρυς έβαλε πλώρη για την επιστροφή! ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ η ανάδειξη του Τύριον σε χέρι της Βασίλισσας.

4) Επιτέλους είδαμε Ντορν. Λατρεύω την Ελάρια Σαντ. Επιτέλους κάποιος να πάρει το αίμα του πίσω!

Συνοπτικά που βρισκόμαστε απο δω και στο εξής: 

ΜΗΡΗΝ
Η Ντάνυ χωρίζει τον Νταάριο… και παραδέχεται ότι δεν τον αγαπούσε; WTF; Ελπίζω να μην το κάνουν αυτό για να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο για τον Τζόρα, ω, σε παρακαλώ… Α, και βάζει τον Νταάριο, τον λευκό άνδρα, αρχηγό του Μηρήν, αντί για την Μίσσαντεϊ, την έγχρωμη γυναίκα, η οποία ξέρει τη γλώσσα και έχει περισσότερη εμπειρία. Επίσης, ο Βάρυς αρχικά ήταν στο Ντορν, πότε πρόλαβε να πάει στο Μηρήν; Και γιατί πήγε στο Μηρήν τέλος πάντων; Αφού έτσι κι αλλιώς γύριζαν στο Γουέστερος! Καλύτερα να περίμενε στο Ντορν! Η τηλεμεταφορά στα καλύτερά της.

ΝΤΟΡΝ
Και έλεγα ότι δεν θα το ξαναβλέπαμε! Στο Γουέστερος, η ιδέα του “κάθε δράση έχει και αντίδραση” δεν υπάρχει, γιατί όλοι οι άρχοντες του Ντορν δεν βλεφάρισαν καν που κάτι μπάσταρδες σκότωσαν τον πρίγκιπά τους και ανέλαβαν το Ντορν. Και η Ολέννα είναι η επικεφαλής των Ταϊρέλ επειδή…; Και μετά σκάει μύτη ο Βάρυς (!!!) και παίρνουμε το “Δικαιοσύνη, Εκδίκηση, Φωτιά και Αίμα”… περίπου δηλαδή.

ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΠΟΤΕ έφτασε η Άρυα στους Διδύμους; Και πήραμε και Πίτες Φρέυ, αν και σοβαρά δεν ήταν τόσο ικανοποιητικό. Νομίζω ένα από τα “τσιράκια” του Μάρτιν επιβεβαίωσε ότι όντως ο Μάντερλυ τους έψησε, αλλά δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ στις σελίδες.

ΟΛΝΤΑΟΥΝ
Ο Υψηλός Πύργος! Ο Υψηλός Πύργος! Η Ακρόπολη!
Η ιστορία του Σαμ φέτος: κάνε εμετό στο πλοίο, κλέψε το σπαθί του μπαμπά, διάβασε μερικές φαγωμένες περγαμηνές.

ΒΟΡΡΑΣ
Τώρα μαθαίνει ο Ντάβος τι συνέβη στη Σιρήν; Τόσο καιρό τι νόμιζε, ότι αρρώστησε και πέθανε; Γιατί δεν ρώτησε τη Μελισάντρα νωρίτερα; Γιατί αν τη σκότωνε στο πρώτο επεισόδιο, ο Γιαννάκης δεν θα έκανε come-back; Ο Ντάβος διάβασε το σενάριο δηλαδή;
“Ήταν καλή! Ήταν ευγενική! Και τη σκότωσες!” Κάτι τέτοιο θέλω να φωνάξω και εγώ στους D&D για… κάθε χαρακτήρα βασικά.
Η σκηνή στέψης του Γιάνη Χιόνη ήταν ωραία, αλλά

  • Η Λυάννα Μόρμοντ πριν τρία επεισόδια απέρριψε τον Τζόννυ και τη Σάνσα, και δέχτηκε να βοηθήσει για τα ζόμπια. Και τώρα είναι η πιο ένθερμη υποστηρίκτρια;
  • Ο Μάντερλυ δεν θυμάται; Ο Μάντερλυ; Σοβαρά, αυτό το επεισόδιο είναι “άι στο δι****” στα βιβλία – ο ίδιος ο τίτλος είναι “άι στο δι****” στα βιβλία.
  • Ο Τζον είναι μπάσταρδος, και ωστόσο για κάποιο λόγω στέφεται αυτός βασιλιάς αντί για το νόμιμο τέκνο του Νεντ, τη Σάνσα. Πώς γκέγκεν τούτο; Ο Τζον “Το Γουίντερφελ Ανήκει στην Αδερφή μου τη Σάνσα” Σνόου δεν έχει πρόβλημα να κλέψει τα δικαιώματα της αδερφής του. Ειδικά από τη στιγμή που ο Τζον ξέρει ότι ο Μπραν είναι ζωντανός – και ο Μπραν προηγείται με κάθε τρόπο. Και τι έκανε η σειρά; Απέδειξε ότι τελικά, η Κάτλυν είχε δίκιο που φοβόταν τον Τζον. Είχε κάθε δίκιο, γιατί ο Τζον μόλις επαλήθευσε τους φόβους της.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ
Όραμα! Επιτέλους, είχα βαρεθεί να περιμένο. Ο Τζον είναι ο καρπός του έρωτα της Λυάννα και του Ραίγκαρ. Πουρ Λύα…Τουλάχιστον κράτησαν το “Υποσχέσου μου Νεντ” και δεν το έκαναν κάτι άλλο.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *